Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να κάνει τη Ρωσία εχθρό της χώρας μας ενώ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ

Το σταθερό αφήγημα όλων εκείνων που υιοθετούν άκριτα όλες τις θέσεις της Ουκρανίας και αρνούνται ακόμη και να δουν τι ισχυρίζεται η ρωσική πλευρά, είναι ότι οι δικαιολογίες δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στα γεγονότα: «Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τα ρωσικά τανκς έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, επομένως οι Ρώσοι έχουν άδικο και ο Πούτιν είναι εγκληματίας». Κατ' αντιστοιχία όμως, γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρει εμένα το τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομική πανωλεθρία που περιμένει τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες; 

Απόσπασμα από: capital.gr - Stirlitz

Τι σημασία έχουν οι όποιες δικαιολογίες επικαλεστεί, όταν μιλούν τα ίδια τα γεγονότα; Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και των καυσίμων έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ότι οι ανατιμήσεις βασικών ειδών πρώτης ανάγκης τρέχουν με ασύλληπτο ρυθμό, και ότι η χώρα απειλείται με πολλαπλές κρίσεις που θα φέρουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες στα όρια της αντοχής τους. 

Δεν με ενδιαφέρει το να μου εξηγήσει η κυβέρνηση (και τα μπουκωμένα από αυτή ΜΜΕ) γιατί μας έφερε στη σημερινή κατάντια. Ο ρόλος της και η ευθύνη της ήταν να φροντίσει ώστε να ΜΗΝ φθάσουμε εδώ. Εφόσον με τους χειρισμούς της κάνει τον λαό να υποφέρει, είναι άχρηστη και ανίκανη και πρέπει να ξεκουμπιστεί το συντομότερο δυνατό. Καμία βαθυστόχαστη οικονομική ανάλυση και κανένα διάγραμμα από κανέναν δημοσιογράφο δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος, ούτε θα γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και το καρότσι του supermarket. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συρόμενη πειθήνια πίσω από τις εντολές των ξένων αφεντικών της, έσπευσε να κάνει τη Ρωσία εχθρό της χώρας μας ενώ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ από αυτή. Αντί να διδαχθεί από τον πονηρό τρόπο που ελίχθηκαν διπλωματικά οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι όλα τα περιθώρια που είχαν ώστε να αποφύγουν τη θηλιά της οικονομικής ασφυξίας στον τουρισμό και την ενέργεια, τα έκανε όλα λάθος από την αρχή και κόμπαζε μάλιστα για αυτό! Η Ελλάδα, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της ολυμπιακής εκεχειρίας, αντί να παίξει έξυπνα τον ρόλο του ειρηνοποιού που της ταίριαζε γάντι, και να αμβλύνει τις όποιες συνέπειες του πολέμου για την οικονομία της κοιτάζοντας πρώτα και κύρια το δικό της συμφέρον, έστειλε με μια βεβιασμένη απόφαση του ανερμάτιστου πρωθυπουργού μερικά κατεσχεμένα Καλάσνικωφ στην Ουκρανία τα οποία όχι μόνο δεν βοήθησαν σε τίποτα τους Ουκρανούς, αλλά μας εξασφάλισαν και το μένος των Ρώσων. Και τώρα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να πείσει τους Έλληνες πως για όλα τα δεινά που μας περιμένουν φταίει ο Πούτιν. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail