Ο θρίαμβος του Βίκτορ Όρμπαν στις εκλογές είναι ένα τεράστιο χαστούκι στην ολοκληρωτική Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο θρίαμβος του Βίκτορ Όρμπαν στις προχθεσινές εκλογές είναι ένα τεράστιο χαστούκι στην ολοκληρωτική, συγκεντρωτική Ευρωπαϊκή Ένωση που, εδώ και χρόνια, επεμβαίνει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο στα εσωτερικά της Ουγγαρίας και προσπαθεί να επιβάλλει την φιλελεφτ ατζέντα της. Οι Ούγγροι έκαναν σαφές γι' άλλη μια φορά, πως δεν ξέφυγαν από τα δεσμά της Σοβιετικής Ένωσης για να γίνουν αποικία των Βρυξελλών και ότι η χώρα τους είναι ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος, όπου τις αποφάσεις για το μέλλον τους τις παίρνουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και όχι κάποιες αλαζονικές, μη εκλεγμένες γραφειοκρατικές ελιτ στις Βρυξέλλες. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Επιπλέον, ο θρίαμβος του Βίκτορ Όρμπαν ήταν και ένα τεράστιο χαστούκι σε όλα τα λίμπεραλ γεράκια που θέλουν να σύρουν ολόκληρη την Ευρώπη στον πόλεμο για τα ωραία μάτια του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Από την αρχή της εισβολής ο Όρμπαν κράτησε μια υπεύθυνη, ισορροπημένη και ρεαλιστική στάση. Καταδίκασε έντονα την ρώσικη επέμβαση, δέχτηκε πάνω από μισό εκατομμύριο Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στείλει όπλα στην Ουκρανία ούτε να επιβάλλει κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας. Επίσης, διαφώνησε κάθετα με τις προτάσεις για ειρηνευτική αποστολή και επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Αντίθετα, η αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ της παροχής οπλισμού και της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ενώ δεν απέκλεισε και την αποστολή ουγγρικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. 

Έτσι, ο Όρμπαν προβλήθηκε σαν ο άνθρωπος της ειρήνης, σαν ο πολιτικός που κρατάει την Ουγγαρία έξω από τον πόλεμο κόντρα στις έξαλλες, ανεύθυνες και πολεμοκάπηλες κραυγές της αντιπολίτευσης. Και, απ' ότι φαίνεται, οι ψηφοφόροι του το αναγνώρισαν αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως ενώ μέχρι την έναρξη του πολέμου, η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης ήταν σχετικά μικρή, από εκεί και πέρα άρχισε να διευρύνεται ταχέως υπέρ του κόμματος του Όρμπαν. (https://en.wikipedia.org/.../Opinion_polling_for_the_2022... )


H σημερινή μέρα, λοιπόν, είναι μια καλή μέρα για τους φίλους της ειρήνης. Και κυρίως είναι μια καλή μέρα για όσους δεν θέλουν έναν υπερσυγκεντρωτικό, πανευρωπαϊκό Λεβιάθαν αλλά μια Ευρώπη αποκεντρωμένη και πλουραλιστική, μια Ευρώπη με πολλά έθνη-κράτη και πολλά οικονομικά και πολιτικά μοντέλα. Ένα μεγάλο μπράβοστους Ούγγρους!

ΥΓ Φυσικά και υπάρχει διαφθορά στην Ουγγαρία! Φυσικά και ο Όρμπαν προσπαθεί να ελέγξει, προς όφελος της κυβέρνησής του, τον Τύπο και τη Δικαιοσύνη! Πολιτικός είναι, τι περιμένατε; Αυτό όμως δεν είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα υπαλληλάκια των Βρυξελλών, αλλά συμβαίνει σε δεκάδες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. (με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα του Τσίπρα και του Κούλη). Εκεί όμως η ΕΕ κάνει τα στραβά μάτια γιατί έχει να κάνει με βολικούς πολιτικούς που υπακούν στις εντολές της. Ο Όρμπαν όμως, που υποστηρίζει την Ευρώπη των εθνών και αντιδρά στις φιλελεφτ ευρωπαϊκές πολιτικές της μαζικής μετανάστευσης και της πολιτικής ορθότητας, χαλάει τη σούπα των Ευρωκρατών, γι' αυτό και δαιμονοποιείται, γι' αυτό και παρουσιάζεται σαν "δικτάτορας"!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail