Η απειλή χρήσης χημικών όπλων και η πιθανή εμπλοκή μας σε πόλεμο

Από τις πρώτες ημέρες της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία επισημαίνω, ότι και να θέλουμε να μην εμπλακούμε σε πόλεμο, ο πόλεμος είναι σαν μία κινούμενη άμμος. Σε τραβάει όλο και πιο πολύ μέσα του. Και ότι η εμπλοκή σου στον πόλεμο εξαρτάται από τον άλλο.

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α. - προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Επισήμαινα συγκεκριμένα, ότι μέσα στο χάος και την αυτοκλιμάκωση της αντιπαλότητας και του μίσους που καλλιεργεί ο πόλεμος μπορεί να συμβούν γεγονότα που θα σε αναγκάσουν να συμμετάσχεις σε αυτόν,  όσο και να θέλεις να το αποφύγεις.

Και αυτά τα γεγονότα μπορεί να είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση μαζικά εγκλήματα κατά αμάχων, χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, εγκληματικές προβοκάτσιες, τρομοκρατικές ενέργειες τρίτων, αυτοδέσμευση λόγω κλιμακούμενης ρητορικής, προσβολή είτε ηθελημένη (στην λογική της προληπτικής-διευρυμένης αυτοάμυνας σε έδαφος άλλης χώρας για προσβολή εγκαταστάσεων που φυλάσσονται όπλα, τεθωρακισμένα και αεροσκάφη που προορίζονται για την Ουκρανία) είτε προβοκάτσια πλήγματος στο έδαφος χώρας του ΝΑΤΟ ή άλλης χώρας ή και της Ρωσίας επίσης.

Και πάντα έλεγα να μην ανοίγουμε την αυτοκλιμακούμενη συζήτηση περί πυρηνικών και χημικών, εάν δεν υπάρχουν πραγματικά σοβαρές ενδείξεις για την χρήση τους.

Και ότι δε συμφέρει κανένα η χρήση τέτοιων όπλων.

Επίσης, ότι η Δύση θα πρέπει να διευκολύνει την διαπραγμάτευση του Ζελένσκυ με μία αξιόπιστη διαμεσολάβηση πιθανώς από την Γαλλική προεδρία της ΕΕ (κυρίως - ως εκπρόσωπο του Δυτικού κόσμου, χωρίς όμως να υπονομεύεται αυτή από δηλώσεις άλλων που ρίχνουν λάδι στη φωτιά), προκειμένου να υπάρξει το δυνατόν συντομότερο τάση αποκλιμάκωσης, σταδιακή μείωση των επιχειρήσεων και εκεχειρία, για συμφωνία επί ενός ρεαλιστικού ειρηνευτικού σχεδίου.

Και ότι βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε ένα Ρουβίκωνα:

Εάν τον περάσουμε, δεν αποκλείεται να μας τραβήξει όλους στην πνιγηρή ελώδη αγκαλιά της η Σαλμακίδα, που είναι ερωτευμένη με τον πόλεμο.

Σήμερα αρχής γενομένης από τον Ζελένσκυ αλλά και με ασαφείς ρητορικές από την Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, ξεκίνησε μία τρομακτικά απειλητική συζήτηση, που αναπαράγεται επιπόλαια παντού, και τείνει να εκφράζεται με βεβαιότητα πλέον ότι θα συμβεί (και άρα δικαιολογούνται προληπτικές ενέργειες) για χρήση χημικών από την Ρωσία και ότι δεν αποκλείεται να δράσουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας στο έδαφος της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

Κύριοι πολεμόχαροι, που έχετε χωρίσει τον κόσμο σε στρατόπεδα, εσείς είστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τροφοδοτεί τον πόλεμο και οφείλει ο νουνεχής κόσμος να βγει μπροστά και να αποδυναμώσει τις φωνές των γερακιών και των όρνεων που βλέπουν  στον πόλεμο ένα εργαλείο επικράτησης και διευθέτησης των αξιώσεων ισχύος.

Και επισημαίνω κάτι ακόμη, πολύ επικίνδυνο, που έχει να κάνει με το ερώτημα γιατί η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει τα εξελιγμένα όπλα της, αεροσκάφη και βλήματα και περισσότερες δυνάμεις στην εισβολή στην Ουκρανία.

Τώρα καθίσταται φανερό και τρομακτικά απειλητικό: Ενδεχομένως να τα έχει σε ετοιμότητα, για πιθανή εμπλοκή σε μεγαλύτερο  πόλεμο, σε περίπτωση που εμπλακούν  υπέρτερες συμμαχικές δυνάμεις για ενίσχυση αυτών της Ουκρανίας.

Αυτό είναι που θέλουμε; Ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, και απλά ψάχνουμε να δούμε ποιος θα έχει την ευθύνη ότι τον προκάλεσε;

Και όπως είπα πριν και είναι τεράστιο δίδαγμα από τους πολέμους, τον πόλεμο τον αποφασίζει ο άλλος!
Ας εργασθούμε λοιπόν για την ειρήνη όσο είναι καιρός και ας μην καταλήξουμε να τρέφουμε τα γεράκια και με τις πολεμοχαρείς κραυγές μας να γίνουμε εμείς οι άλλοι!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail