Πολεμήστε - κονομήστε: Ο πόλεμος φέρνει δυστυχία και πολύ χρήμα σε ορισμένους

DangrafArt / pixabay
Καλά σας μοιάζει καθόλου ότι όλοι αυτοί οι έμποροι των όπλων του πλανήτη, ενδιαφέρονται για την ειρήνη στην Ουκρανία; Το σταμάτημα του πολέμου, τη βοήθεια των πολιτών και των άμαχων και την γαλήνη αυτού του πλανήτη; Φυσικά και μία γενίκευση του πολέμου, παρά τα κέρδη που θα εισπράττουν, δεν ξέρω αν έχουν σκεφθεί που θα πηγαίνουν να ησυχάσουν με τα κότερα τους και τα ιδιωτικά τους Jet όταν οι πύραυλοι μπορούν να σκάσουν παντού στο κεφάλι τους. 

Βέβαια αυτήν την στιγμή η κονόμα πάει σύννεφο! Πάνω τα πετρέλαια, τα ρεύματα τα τρόφιμα, και οι λογαριασμοί τους χοντραίνουν μία χαρά...χάριν του πολέμου. Και δε συζητάμε ότι πήραν φωτιά τα εργοστάσια όπλων να παράγουν γιατί το υλικό ξοδεύεται. 

Μην ξεχνάτε ότι στη Γιουγκοσλαβία έριξαν όλες τις ληγμένες βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, στο Ιράκ αν δεν απατώμαι ρίξανε και βόμβες φωσφόρου, και ό,τι άλλο είχανε στις αποθήκες. Ο πόλεμος φέρνει δυστυχία, αλλά φέρνει και πολύ χρήμα σε ορισμένους. 

Οπότε γιατί να σταματήσει; Είδατε εσείς να βρεθεί κάποιος να ξεκινήσει κάποια διαδικασία ειρήνευσης; Με προτάσεις από δω και από εκεί να ικανοποιήσει κάπως τις αντιμαχόμενες πλευρές; Αντίθετα βλέπω ότι λάδι στη φωτιά ρίχνουν, όπλα στέλνουν, βάζουν αυτό το ανθρωπάριο να κάνει τον κόκορα, και συνεχίζεται η διαμάχη… 

Όταν θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι τους κατά το μέγιστον, τότε στα απομεινάρια του πολέμου θα κάνουν δήθεν όλοι τους συντετριμμένους και θα στέλνουν τις εταιρείες τους για ανασυγκρότηση της χώρας, και νέες κονόμες. Όπως είπε και ένας Αμερικανός συγγραφέας, «Ο πόλεμος είναι ο τρόπος που διάλεξε ο Θεός και να διδάξει στην Αμερική γεωγραφία…».

Θόδωρος Γαλανόπουλος

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail