Το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βρίσκεται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας

RΕUΤΕRS/Κai Ρfaffenbach
Τώρα βρισκόμαστε στη σφαίρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η απύθμενη κατάσταση είναι τέτοια που ο πόλεμος κινδυνεύει να γίνει πυρηνικός, οπότε διακυβεύεται το μέλλον του πλανήτη.

Φίνιαν Κάνινγκχαμ - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Απίστευτα, η προειδοποίηση για αυτόν τον κίνδυνο αφήνει ένα άτομο ανοιχτό στην κατηγορία ότι διακινεί ρωσική προπαγάνδα. Τυφλά, οι δυτικές κυβερνήσεις διπλασιάζουν την πυριτιδαποθήκη.

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία του ΝΑΤΟ πλημμυρίζει την Ουκρανία με βαριά επιθετικά όπλα ικανά να πλήξουν τη Ρωσία και η βρετανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα κάλεσε ανοιχτά την Ουκρανία να στοχεύσει το «βάθος» της Ρωσίας με όπλα του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε πως η στρατιωτική συμμαχία των ΗΠΑ είναι πλέον πλήρης σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας. Είπε ότι υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος» σύγκρουσης να εξελιχθεί σε πυρηνική πυρκαγιά.

Μόνο ένας ανόητος ή ένας παράφρων θα μπορούσε να παραμείνει ανυπόφορος για τη δυναμική εξέλιξη.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει προφανώς καμία διπλωματική βούληση από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της να αντιμετωπίσουν το παρασκήνιο του πολέμου στην Ουκρανία ή τις μακροχρόνιες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κατηγορείται πως προσπάθησε ακόμη και να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική διευθέτηση πηγαίνοντας αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα πριν ταξιδέψει στο Κίεβο.

Υπάρχει μια απτή αίσθηση ότι οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ προωθούν απερίσκεπτα μια στρατιωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία – αν και υπό το κυνικό πρόσχημα της «υπεράσπισης της Ουκρανίας». Όλο αυτό το διάστημα, το δυτικό κοινό κρατείται στο σκοτάδι από ένα συνένοχο σύστημα μέσων ενημέρωσης που ελέγχεται από εταιρείες.

Αυτή την εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξένησαν μια πολεμική διάσκεψη στο ευρωπαϊκό κέντρο διοίκησης στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία, όπου οι στρατιωτικοί αρχηγοί του ΝΑΤΟ συντόνισαν την παράδοση όπλων τους στην Ουκρανία. Αυτή είναι μια πολεμική βάση.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ θα «κινήσουν τον ουρανό και τη γη» για να φέρουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία για να νικήσουν την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη χώρα αυτή. Η ρητορική του Όστιν ήταν ένας ανησυχητικός κακοπροαίρετος με αποκαλυπτική απήχηση.

Αλλά αποκαλύπτει την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία που είναι πλέον ανοιχτά σπλαχνική. Η σύγκρουση στην Ουκρανία αναδύεται για αυτό που είναι – ένας πόλεμος μεταξύ του μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η Μόσχα έχει από καιρό θεωρήσει πως οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ είναι μια εχθρική οντότητα που σιωπηρά στοχεύει να υποτάξει τη Ρωσία. Τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν χλευαστεί ως ρωσική παράνοια. Ωστόσο, είναι πλέον προφανές πως η πραγματική πρόθεση είναι η εχθρότητα και η ήττα της Ρωσίας.

Ο Όστιν δήλωσε στη διάσκεψη του Ραμστάιν ότι οι σύμμαχοι της Αμερικής εκμεταλλεύονται τώρα ανοιχτά μια ευκαιρία για να «αποδυναμώσουν τη Ρωσία» και να επιδιώξουν τον στόχο αλλαγής καθεστώτος στη Μόσχα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάιντεν αναφέρθηκε στην αμφιλεγόμενη ομιλία του στη Βαρσοβία τον περασμένο μήνα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken Austin, συνόδευσε τον Οστιν, πολιτικό αρχηγό του Πενταγώνου, σε μυστική επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συμμορφώθηκαν ευσυνείδητα με ένα εμπάργκο για την αναφορά της επίσκεψης της Κυριακής, γεγονός που δείχνει ότι αυτά τα μέσα ενημέρωσης συμμορφώνονται με την πολεμική ατζέντα της Ουάσιγκτον. 

Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι είχαν τρίωρες συζητήσεις με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά τις οποίες υποσχέθηκαν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη πέρα ​​από το τεράστιο οπλοστάσιο που ήδη παρέχεται από τις ΗΠΑ. Η συνάντηση είναι ένα έντονο μήνυμα προς τη Μόσχα για το ποιες είναι οι πραγματικές αμερικανικές προθέσεις. Δεν πρόκειται για την επίλυση των παραπόνων της Ρωσίας για τον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ και την ουδετερότητα της Ουκρανίας. Αυτή η συζήτηση δεν ελήφθη ποτέ στα σοβαρά ούτως ή άλλως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι, τώρα οι σχέσεις είναι στο πλαίσιο των Η.Π.Α. διεξάγοντας έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, με την Ουκρανία να είναι απλώς το σημερινό πεδίο μάχης.

Όταν οι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι επέστρεψαν στην Πολωνία, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα σε μια αποθήκη που στέλνει όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Σε κάποια φάση ο Όστιν είπε στους δημοσιογράφους για την προηγούμενη συνάντηση με τον Ζελένσκι: «Έτσι, η εστίασή μας στη συνάντηση ήταν να μιλήσουμε για εκείνα τα πράγματα που θα μας επέτρεπαν να κερδίσουμε τον τρέχοντα αγώνα και επίσης να χτίσουμε για το αύριο [sic]».

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για αντιπαράθεση, ο αρχηγός του Πενταγώνου συνέχισε να κάνει πιο εμφανές τις άμεσες συνεισφορές των ΗΠΑ: «Όσον αφορά την ικανότητά μας να κερδίζουν, το πρώτο βήμα για τη νίκη είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις. Και έτσι πιστεύουν πως μπορούμε να κερδίσουμε. Πιστεύουμε ότι - μπορούμε να κερδίσουμε - μπορούν να κερδίσουν εάν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, τη σωστή υποστήριξη. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε – να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε πως αυτό θα φτάσει εκεί».

Όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε αυτό που ονόμασε «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είπε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους λαούς του Ντονμπάς που είχαν υπομείνει οκτώ χρόνια σε μια θανατηφόρα επίθεση από το ΝΑΤΟ. -υποστήριξε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και το καθεστώς του Κιέβου δεν έχουν δείξει καμία βούληση να επιλύσουν ειρηνικά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία εφαρμόζοντας τις συμφωνίες του Μινσκ που διαπραγματεύτηκαν το 2015.

Είναι πιο προφανές από ποτέ ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν ήταν ποτέ ένας τοπικός εμφύλιος πόλεμος, αλλά ήταν πάντα μια πρώτη γραμμή σε μια μεγαλύτερη γεωπολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως εξήγησε ο Bruce Gagnon σε πρόσφατη συνέντευξη για το Strategic Culture.

Αντί για μια ειλικρινή προσπάθεια για την πραγματική επίλυση της σύγκρουσης, το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και τα ανοιχτά ναζιστικά του συντάγματα κινητοποιούνται σε μια γενική πολεμική βάση εναντίον της Ρωσίας.

Το σκεπτικό δηλώνεται πλέον ρητά καθώς οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί της που θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία και να την υποτάξουν.

Ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι έφτασε στο σημείο να πει στο BBC αυτή την εβδομάδα πως οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να χτυπήσουν το βάθος της Ρωσίας με όπλα του ΝΑΤΟ.

Το δόγμα στρατιωτικής άμυνας της Ρωσίας παραιτείται από την πρώτη χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά επιφυλάσσεται του δικαιώματος χρήσης τέτοιων όπλων εάν η χώρα τεθεί σε υπαρξιακή απειλή ακόμη και από συμβατική στρατιωτική επίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν ηθελημένα αγνοήσει τις επί δεκαετίες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της και ειδικότερα τη χρήση της Ουκρανίας ως πόδι της γάτας για την αποσταθεροποίηση και τη διάλυση της Ρωσίας.

Η πλήρης ατζέντα του αυτοκρατορικού πολέμου των ΗΠΑ με στόχο την ήττα της Ρωσίας έρχεται τώρα στο επίκεντρο. Οι τρελοί είναι υπεύθυνοι για το άσυλο. Και φωνάζουν από πάνω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail