Όχι άλλα δωρεάν όπλα του γερμανικού στρατού για την Ουκρανία – Βερολίνο

bundeswehr.de
Freepen.gr - Ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί πλέον να προμηθεύει στην Ουκρανία όπλα από τα αποθέματά του, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ.

Σε συνέντευξή της στο Die Augsburger Allgemeine Zeitung που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, η Λάμπρεχτ είπε ότι ενώ «όλοι έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στο θαρραλέο αγώνα της», όσον αφορά τις «προμήθειες από τα αποθέματα της Bundeswehr», η Γερμανία «εν τω μεταξύ έχει φτάσει σε ένα όριο» όσον αφορά την ικανότητα του γερμανικού στρατού να «μπορεί να εξασφαλίσει» την άμυνα της ίδιας της χώρας.

«Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την Ουκρανία», τόνισε ο Λάμπρεχτ, υποστηρίζοντας πως το Κίεβο θα μπορούσε να αγοράσει τον εξοπλισμό που χρειαζόταν απευθείας από τους Γερμανούς κατασκευαστές. Ο υπουργός επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση «συντονιζόταν συνεχώς» με τις αρχές του Κιέβου για τη διευκόλυνση τέτοιων αγορών.

Όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς είδος όπλου εξετάζεται για παράδοση στην Ουκρανία, ο Λάμπρεχτ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, προσθέτοντας πως «υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους έχουμε ταξινομήσει ακριβώς αυτές τις πληροφορίες ως μυστικές».



Σημείωσε ότι ήταν η Ουκρανία που ζήτησε «εμφατικά» από τη Γερμανία να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες.

«Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου: τη στιγμή που οι παραδόσεις δημοσιεύονται λεπτομερώς, η Ρωσία θα έχει επίσης αυτές τις πληροφορίες. Και αυτό από μόνο του θα είχε στρατιωτικές στρατηγικές επιπτώσεις», είπε.

Η Λάμπρεχτ παραδέχτηκε ότι ο στρατός της Γερμανίας δεν είναι «όσο εξοπλισμένος όσο χρειάζεται». Η υπουργός τόνισε πως είναι αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό, ωστόσο, αναφέροντας την στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ως κλήση αφύπνισης για το Βερολίνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail