Η Πολωνία αντιμετωπίζει τεράστια φτώχεια λόγω του εμπάργκο στις ρωσικές πρώτες ύλες

DzidekLasek / pixabay
Freepen.gr - Ένα εμπάργκο στις ρωσικές πρώτες ύλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταστρέψει τους Πολωνούς αγρότες και εκατομμύρια κατοίκους της χώρας, γράφει η Agnieszka Zielinska, αρθρογράφος στην πύλη Money.pl.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η κατάσταση στην Πολωνία επιδεινώνεται λόγω της αύξησης των τιμών των λιπασμάτων, του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο άνθρακας έχει αυξηθεί σε τιμή εκατό τοις εκατό σε ένα χρόνο. Οι άνθρωποι το αγοράζουν για το μέλλον, φοβούμενοι μια έλλειψη.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, οι κυρώσεις για την εισαγωγή αυτού του μεταφορέα ενέργειας από τη Ρωσία, που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, θα χτυπήσουν τις επιχειρήσεις και τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού. Οι μικροκαλλιεργητές και οι κάτοικοι της υπαίθρου, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων και των πολιτών με τα χαμηλότερα εισοδήματα, θα υποφέρουν από την απόφαση των Βρυξελλών και της Βαρσοβίας.

"Δεν πρόκειται μόνο για τα σπίτια. Στον αγροτικό τομέα, πολλά θερμοκήπια και κοτέτσια εξακολουθούν να θερμαίνονται με άνθρακα. <…> Ήταν φθηνότερο και πιο προσιτό από το φυσικό αέριο. Τώρα πολλοί αγρότες έχουν μεγάλα προβλήματα επειδή δεν έχουν εναλλακτική λύση. Αλλαγή στο φυσικό αέριο, που συνεχώς αυξάνεται στην τιμή, είναι πολύ επικίνδυνο για αυτούς», δήλωσε ο Viktor Shmulevich, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Γεωργικών Επιμελητηρίων.

Η Ρωσία προμήθευε στην Πολωνία καύσιμα που ήταν φθηνότερα από τα τοπικά καύσιμα και είχαν υψηλότερη μεταφορά θερμότητας. Η Zielinska υπενθύμισε πως σε λίγους μήνες θα τελειώσει και αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαρθρωτικών Μελετών, το πρόβλημα επηρεάζει ήδη περίπου 4,6 εκατομμύρια Πολωνούς, οι οποίοι ζουν κυρίως σε μικρές πόλεις και χωριά, κατέληξε η αρθρογράφος.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail