Ο Μύθος της «καθαρής» Βέρμαχτ και της εμφάνισης του νεοφασισμού και της ρωσοφοβίας στη Γερμανία

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικές τάξεις έχουν χάσει τα μυαλά τους με την υστερική ρωσοφοβία τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Πούτιν καταγγέλλεται ως ο σύγχρονος Χίτλερ, ο οποίος σύμφωνα με τον γνωστικά αμφισβητούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, πραγματοποιεί πράξεις γενοκτονίας στην Ουκρανία.

Δρ. Leon Tressell - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικές τάξεις, που στηρίζονται στα συμφέροντα των εμπόρων του θανάτου στο Στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα, ξεσηκώνουν και φωνάζουν για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο, αγνοούν την αναζωπύρωση του νεοφασισμού στη Γερμανία, μια χώρα που έχει μια γενοκτονική ιστορία δολοφονίας δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό το νεοφασιστικό κίνημα στη Γερμανία προσπαθεί να αναστήσει το μύθο της «καθαρής Βέρμαχτ». Στις γενικές εκλογές του 2021, η Εναλλακτική για τη Γερμανία κέρδισε 4,7 εκατομμύρια ψήφους δίνοντάς της 83 έδρες στο Ράιχσταγκ περίπου το 11% του συνόλου των εδρών. Έχει σημαντική εκπροσώπηση στα κρατικά κοινοβούλια της Γερμανίας και είναι το μεγαλύτερο κόμμα στα κρατίδια της Σαξονίας και της Θουριγγίας. Αυτό το αναδυόμενο νεοφασιστικό κόμμα είναι κεντρικό στη ρεβιζιονιστική ιστορία που είναι δημοφιλής στη Γερμανία. Αρνείται την ευθύνη της Βέρμαχτ για τη δολοφονία περισσότερων από 27 εκατομμυρίων πολιτών της Σοβιετικής Ένωσης και τα βάζει όλα σε σχηματισμούς όπως τα SS.



Ο Alexander Gauland, συνιδρυτής του AfD και ένα από τα κορυφαία στελέχη του στην Bundestag, σχολίασε πώς, «Οι Γερμανοί πρέπει να είναι περήφανοι για «τα επιτεύγματα των Γερμανών στρατιωτών» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Gauland έχει προχωρήσει παραπέρα και επαίνεσε τη «ανδρεία των Γερμανών στρατιωτών». Σύμφωνα με τον Gauland, εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες υπηρέτησαν με διάκριση και δε θα έπρεπε να φέρουν καμία ευθύνη για τις εγκληματικές πολιτικές της ναζιστικής δικτατορίας.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια ακόμη προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία και να διαιωνιστεί ο μύθος της «Καθαρής Βέρμαχτ», της οποίας η φήμη ήταν «άθικτη» από τις στρατιωτικές εκστρατείες που πολέμησε για λογαριασμό του γενοκτονικού καθεστώτος του Χίτλερ.

Αυτός ο μύθος που ήταν σταθερά ριζωμένος σε μεγάλα τμήματα του γερμανικού πληθυσμού αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά από την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη έκθεση «War of Annihilation Crimes of the Wehrmacht 1941 to 1944» που περιόδευσε σε 33 πόλεις στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Έγινε δεκτή από κατακλυσμό κριτικής και «μαζικές διαμαρτυρίες» σε τέτοιο βαθμό που ανεστάλη και αργότερα κυκλοφόρησε ξανά μετά από κάποια «μοντάζ».

Η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία επαναφέρει στην επιφάνεια τι αισθάνονται πραγματικά στη γερμανική κοινωνία για τους Ρώσους. Σε ένα από τα πιο δημοφιλή talk show της Γερμανίας, η σχολιαστής Florence Gaub δήλωσε πρόσφατα: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ακόμη κι αν οι Ρώσοι φαίνονται Ευρωπαίοι, δεν είναι Ευρωπαίοι. Με πολιτιστική έννοια. Σκέφτονται διαφορετικά για τη βία ή το θάνατο. … Δεν έχουν ιδέα για μια φιλελεύθερη, μεταμοντέρνα ζωή. Μια έννοια ζωής που μπορεί να επιλέξει κάθε άτομο. Αντίθετα, η ζωή μπορεί απλά να τελειώσει νωρίς με θάνατο. Το προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία είναι αρκετά χαμηλό, ξέρετε, είναι 70 για τους άνδρες. Γι' αυτό αντιμετωπίζουν τον θάνατο διαφορετικά, ότι οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν».

Πού έχω ακούσει έναν γερμανόφωνο να απανθρωποποιεί τους Ρώσους στο παρελθόν;

Το 1943 ο Joseph Goebbels είπε για τη Ρωσία: «Θα ήταν λάθος να την αξιολογήσουμε με τα πρότυπα της Δυτικής Ευρώπης….Ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης ζει σε ένα επίπεδο βάναυσου πρωτογονισμού που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε».

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και ολόκληρες οι πολιτικές τάξεις έχουν αγνοήσει εντελώς τα πολλά εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο ουκρανικός στρατός στο Ντονμπάς από το 2014. Το πιο διαβόητο από αυτά τα εγκλήματα πολέμου είναι η σφαγή της Οδησσού στις 2 Μαΐου 2014 που άφησε νεκρούς πάνω από 100 Ρωσόφωνους από τα χέρια του Νεοναζιστικού Δεξιού Τομέα.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ο αδιάκοπος βομβαρδισμός οικισμών αμάχων στο Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις οδήγησε στο θάνατο πάνω από 10.000 με χιλιάδες άλλους τραυματίες και εκατοντάδες χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

Καθημερινά οι οικισμοί πολιτών γύρω από την πόλη του Ντονέτσκ βομβαρδίζονται από ουκρανικό πυροβολικό προκαλώντας πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων. Μια αμερόληπτη πηγή για αυτές τις επιθέσεις προέρχεται από τις καθημερινές αναφορές βίντεο που παρέχονται από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Πάτρικ Λάνκαστερ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο κανάλι του στο YouTube.

Αγνοώντας αυτά τα εγκλήματα πολέμου υποδηλώνει πως η Δύση συγχωρεί τέτοιες επιθέσεις σε ρωσόφωνους αμάχους.

Το αυξανόμενο νεοφασιστικό κίνημα στη Γερμανία και οι προσπάθειές του να ξεβράσει το γενοκτονικό παρελθόν της χώρας πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για τον κόσμο. Θυμίζει την περίφημη προειδοποίηση που έδωσε ο μεγάλος Μπέρτολτ Μπρεχτ στους Γερμανούς εργάτες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο:

«Γιατί, παρόλο που ο κόσμος σηκώθηκε και σταμάτησε το κάθαρμα, η σκύλα που τον γέννησε είναι και πάλι στη ζέστη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail