Οι Ρωσόφωνοι ελέγχουν το κέντρο της Μαριούπολης - Εκκαθάριση σύντομα προβλέπει ο Καντίροφ

Freepen.gr - Το κεντρικό τμήμα της Μαριούπολης έχει ουσιαστικά περιέλθει στον έλεγχο των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, Έντουαρντ Μπασουρίν, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.

«Στη Μαριούπολη, η πόλη εξακολουθεί να εκκαθαρίζεται, σχεδόν ήδη ελέγχουμε το κεντρικό τμήμα της πόλης, αυτή είναι μια από τις συνοικίες που μας αντιστάθηκαν, η βιομηχανική ζώνη και το λιμάνι παραμένουν», είπε.

Επιπλέον, οι μάχες συνεχίζονται τώρα στην περιοχή Staromaryinka, όπου περίπου το 40 τοις εκατό των οικισμών βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Πολιτοφυλακής. Υπάρχει μια μικρή προέλαση μεταξύ Ντόνετσκ και Γκορλόβκα, παρακάμπτοντας την Avdiivka, αλλά σημειώνεται σκληρή αντίσταση και κάθε σπίτι έχει μετατραπεί σε φρούριο, αναφέρει ο Μπασουρίν.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δημοσίευσε ένα βίντεο από τις μάχες στη Μαριούπολη και είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και ότι σύντομα θα εκκαθαριστεί πλήρως από τους εθνικιστές.

"Το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Έχουν οργανωθεί συνεχείς προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας για τον τοπικό πληθυσμό. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα η πόλη θα καθαριστεί πλήρως από το δυσάρεστο εθνικιστικό φαινόμενο", δήλωσε ο Καντίροφ στο Τέλεγκραμ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail