Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται την Τουρκία ενώ αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίστηκαν τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ, Τουρκία, αφού αντιστάθηκε στην πίεση να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ή στους ολιγάρχες της σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και έχει συνεισφέρει σημαντικά όσον αφορά την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, είπε σε δημοσιογράφους ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε ενημέρωση στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη.

«Η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια να στηρίξει τον ουκρανικό λαό και να ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει», είπε ο Πράις, όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν ήταν αποδεκτό από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπάρχουν χώρες όπως η Τουρκία που αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία.

 
«Οι Τούρκοι έπαιξαν επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο διπλωμάτη επιδιώκοντας να φέρουν κοντά τους Ρώσους και τους Ουκρανούς για να δουν εάν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διπλωματική πρόοδος που μπορεί να επιτευχθεί», είπε.

Ο Πράις είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να συζητούν με την Τουρκία για την απόκτηση ρωσικών πυραύλων αεράμυνας S-400 το 2019.

«Βρισκόμαστε σε μια συνεχή συζήτηση με τους Τούρκους συμμάχους μας σχετικά με τις ανησυχίες μαςγια την κατοχή του συστήματος S-400 από την Τουρκία και αυτή είναι μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Πράις. Αρνήθηκε να σχολιάσει εάν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα αρθούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail