"Εκβιάζουν τη Σερβία λόγω Ρωσίας, όχι εμένα", είπε ο Βούτσιτς

Σχολιάζοντας την ψήφο της Σερβίας υπέρ της αναστολής της ένταξης της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι η αρχική απόφαση ήταν να απέχει από την ψηφοφορία, αλλά πως η χώρα υφίσταται τεράστια πίεση από παντού.

«Ο κόσμος λέει: "Γιατί δεν αντιτάσσεσαι σε όλα;" Μπορούμε να απόσχουμε και τότε και οι δύο πλευρές θα είναι εναντίον μας. Η αρχική μας απόφαση ήταν να απόσχουμε, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν αμέτρητες περιπτώσεις σκληρής πίεσης», είπε ο Βούτσιτς στο RTS σε συνέντευξή του αργά την Πέμπτη.

Ανέφερε πως οι πιέσεις και οι εκβιασμοί δεν στοχεύουν προσωπικά τον ίδιο, αλλά τη Σερβία.

«Είπαν "ξέρεις ότι λαμβάνεται απόφαση για τη Σερβία;" και για το αν θα εξαιρεθούμε από το πακέτο των πετρελαϊκών κυρώσεων... και αν θα μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο μετά τις 15 Μαΐου», είπε ο Βούτσιτς.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail