Γιατί οι μενουμεσπιτάκηδες τώρα σοκάρονται με τις εικόνες της Σανγκάης

Σίγουρα θα το προσέξατε: οι ίδιοι δημοσιογράφοι, οι ίδιοι influencers, οι ίδιοι πανεπιστημιακοί, οι ίδιοι πολιτικοί που χειροκροτούσαν τα λοκντάουν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζητούσαν ακόμη πιο σκληρά μετρά, μας έλεγαν ότι η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από την ελευθερία και πάθαιναν αποπληξία όταν έβλεπαν έναν άνθρωπο να κάνει τη βόλτα του στο πάρκο, σήμερα δηλώνουν σοκαρισμένοι με το λοκντάουν της Σανγκάης και ανησυχούν για τις ελευθερίες των Κινέζων! 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Τι έγινε ξαφνικά με όλους αυτούς; Μήπως έκαναν επιτέλους την αυτοκριτική τους και κατάλαβαν σε τι οργουελικές καταστάσεις οδηγούν τα λοκντάουν που με τόσο πάθος υποστήριξαν; Όχι, βέβαια. Δυο είναι οι βασικοί λόγοι για το νέο "φιλελεύθερο" προσωπείο τους. 

Πρώτον, λόγοι γεωπολιτικοί. Όπως θα έχετε καταλάβει και με τον πόλεμο της Ουκρανίας, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τα ελληνικά ΜΜΕ ακολουθούν πια πιστά τη γραμμή των δυτικών ελίτ και μάλιστα του πιο φιλοπόλεμου κομματιού τους. Πάει ο καιρός που τα κανάλια μας υποστήριζαν τους "αδελφούς" Σέρβους ή επέκριναν τον πόλεμο στο Ιράκ. 

Από την στιγμή που η Κίνα θεωρείται ο νέος "κακός" της ιστορίας και ο εχθρός της Δύσης, τα ελληνικά -όπως και τα υπόλοιπα δυτικά- ΜΜΕ θα φροντίσουν να προβάλλουν ο,τιδήποτε μπορεί να πλήξει την εικόνα της. 

Δεύτερον, λόγοι μικροπολιτικοί. Δίνοντας έμφαση στις τραγικές καταστάσεις του κινέζικου λοκντάουν είναι σαν να σου κλείνουν το μάτι και να σου λένε : "Είδες πόσο ευγνώμων πρέπει να νιώθεις προς τον μεγάλο μας ηγέτη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σου επιτρέπει τόσες ελευθερίες; Σκέψου το αυτό πριν πας στην κάλπη!".

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: τα κροκοδείλια δάκρυα όλων αυτών για τις ατομικές ελευθερίες θα στεγνώσουν αμέσως μόλις η γραμμή αλλάξει και τα λοκντάουν γίνουν ξανά η επίσημη πολιτική της Δύσης και της Ελλάδας. Τότε, θα είναι πάλι οι πρώτοι που θα τα υποστηρίξουν και εμείς που ανησυχούμε σταθερά για τις επιπτώσεις της καραντίνας στις ελευθερίες και στους θεσμούς μας θα γίνουμε πάλι οι "ψεκασμένοι". 

Εξάλλου, αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν: Ψυχρός (ή και θερμός) πόλεμος με την Κίνα, την ίδια στιγμή που οι δυτικές κοινωνίες θα κινεζοποιούνται με γοργούς ρυθμούς και θα αντιγράφουν τα πιο ολοκληρωτικά στοιχεία του καθεστώτος του Πεκίνου. Και από κάτω, το πόπολο να αναστενάζει ανακουφισμένο που δεν ζούμε στην "αυταρχική" Κίνα αλλά στην ..."φιλελεύθερη" Δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail