Βελιγράδι: Η Σερβία είναι στόχος υβριδικού πολέμου!

hpgruesen / pixabay
Freepen.gr - Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε την Τρίτη ότι η Σερβία είναι στόχος υβριδικού πολέμου λόγω της ανεξάρτητης πολιτικής της.

«Η Σερβία είναι στόχος υβριδικού πολέμου επειδή έχει μια ανεξάρτητη πολιτική και επειδή δεν έχουμε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία και δε θα το πράξουμε», είπε ο Βουλίν σε μια εμφάνιση στο Happy TV.

Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές για την ασφάλεια και την πίεση στη Σερβία μέσω μιας σειράς ειδοποιήσεων για βόμβες στη χώρα, ο Βουλίν είπε:

"Μας τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο. Έχουμε πληροφορίες για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις"

Μετά από μια πρόσφατη σειρά ειδοποιήσεων για ψεύτικες βομβιστικές επιθέσεις με στόχο το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου και τις πτήσεις της Air Serbia προς τη Ρωσία, τέσσερα σερβικά εμπορικά κέντρα - τρία στο Βελιγράδι και ένα στη Νις - εκκενώθηκαν τη Δευτέρα μετά από ειδοποιήσεις για βόμβες που αργότερα αποδείχθηκαν ψευδείς.

"Το αποτέλεσμα είναι σοβαρή οικονομική ζημιά. Γίνεται ένας οικονομικός πόλεμος εναντίον μας", είπε ο Βουλίν, ανακοινώνοντας πως η αστυνομία θα λάβει προληπτικά μέτρα πιο συχνά στο μέλλον και θα επιθεωρεί τα εμπορικά κέντρα πριν από τις ώρες λειτουργίας.

Είπε ότι οι ειδοποιήσεις προήλθαν από το έδαφος της ΕΕ, από την Ουκρανία και, πιο πρόσφατα, από την Ελβετία.

«Η τελευταία επίθεση προήλθε από διακομιστή με έδρα την Ελβετία», είπε.

Η Σερβία είναι μια ασφαλής χώρα, είπε ο Βουλίν.

«Σε αυτή τη θάλασσα της αστάθειας, η Σερβία είναι ένα νησί σταθερότητας», είπε.

Σε δήλωση αργά τη Δευτέρα, η σερβική αστυνομία είπε ότι όλες οι ειδοποιήσεις για βόμβες που στόχευαν τα εμπορικά κέντρα είχαν σταλεί από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με την υπηρεσία email Protonmail που εδρεύει στην Ελβετία και σημείωσε πως η ίδια υπηρεσία είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την αποστολή ειδοποιήσεων για βόμβες που είχαν στόχο την Air Serbia και το αεροδρόμιο Nikola Tesla.

Αυτές οι ειδοποιήσεις προήλθαν από την Ουκρανία και μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είπε η αστυνομία.

* πληροφορίες Τανγιούγκ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail