Τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τα σκάνδαλα της οικογένειας Μπάιντεν

Προφανώς, τα αμερικανικά ΜΜΕ εξαντλούνται από επιχειρήματα για να κατηγορήσουν τα σκάνδαλα του Χάντερ Μπάιντεν ως «ρωσική παραπληροφόρηση». Αντιμέτωπα με ξεκάθαρα στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή του γιου του σημερινού Δημοκρατικού προέδρου στα πιο διαφορετικά παράνομα σχέδια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς και της χρηματοδότησης έρευνας για βιολογικά όπλα, τα ίδια τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να εγκαταλείπουν την επίσημη αφήγηση του Λευκού Οίκου και να αναζητούν μια πιο ουδέτερη θέση για την υπόθεση. Επιδεινώνοντας την κατάσταση για το Λευκό Οίκο, τώρα ολόκληρη η οικογένεια Μπάιντεν φαίνεται να βρίσκεται υπό έλεγχο, γεγονός που αντανακλά την αμερικανική δυσαρέσκεια για την τρέχουσα κυβέρνηση.

Lucas Leiroz, ερευνητής στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Rural Federal University του Ρίο ντε Τζανέιρο, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο εκπρόσωπος Τζιμ Τζόρνταν (R-OH), σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News, δήλωσε πως «κάτι συμβαίνει» στην κάλυψη των σκανδάλων του Χάντερ Μπάιντεν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο βουλευτής ισχυρίζεται ότι έχει ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν το θέμα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των New York Times και της Washington Post. Σύμφωνα με τον ίδιο, κεντρικό σημείο στις τελευταίες δημοσιεύσεις είναι η εγκατάλειψη της αφήγησης πως το θέμα σχετίζεται εξ ολοκλήρου με μια υποτιθέμενη ρωσική συνωμοσία για παραπληροφόρηση. Ο Τζόρνταν υποστηρίζει ότι αυτή η διφορούμενη στάση των μέσων ενημέρωσης μπορεί να αποτελεί ένδειξη πως οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί.

Ως παράδειγμα της ανάλυσής του, ο Τζόρνταν ανέφερε ένα άρθρο του CNN που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου, στο οποίο είναι δυνατό να διαβαστεί ότι η έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν «έχει αποκτήσει ώθηση τους τελευταίους μήνες», προσθέτοντας πως «μια σωρεία μαρτύρων [έδιδαν] καταθέσεις σε ομοσπονδιακούς ερευνητές και περισσότεροι αναμένεται να δώσουν συνεντεύξεις τις επόμενες εβδομάδες». Αν και ο μεγάλος αριθμός μαρτύρων δεν αποτελεί πραγματική είδηση ​​για την υπόθεση, μέχρι πρόσφατα, τόσο το CNN όσο και άλλες σχετικές δυτικές εφημερίδες απλώς αγνόησαν την ύπαρξη τέτοιων αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τη συμμετοχή του Χάντερ σε παράνομες δραστηριότητες. Τώρα, αυτές οι ίδιες εφημερίδες, παρότι δεν τοποθετούνται ως «πιστοί» στις καταγγελίες, αναφέρουν τουλάχιστον την ύπαρξη των αποδεικτικών στοιχείων, κάτι που αποτελεί ήδη μια ουσιαστική αλλαγή προσέγγισης.

Παρά την αδυναμία απόκρυψης της αλήθειας των σκανδάλων, η αλλαγή στη θέση των ΜΜΕ φαίνεται επίσης να αντικατοπτρίζει ένα γενικό σενάριο δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση Μπάιντεν, με τυπικό έλεγχο πολλών μελών της οικογένειας του σημερινού προέδρου. Εκτός από τον Χάντερ, ο Τζέιμς Μπάιντεν, αδερφός του Δημοκρατικού, βρίσκεται υπό βαριά ομοσπονδιακή έρευνα από τότε που εμφανίστηκαν υποψίες για εμπλοκή του σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές που θα είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ 2018 και 2020.

 
Σε μεγάλο βαθμό, αυτές οι έρευνες υποκινούνται και υποστηρίζονται τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο χρησιμοποιεί τα σκάνδαλα ως πολιτικό εργαλείο για να δημιουργήσει κρίση νομιμότητας κατά του σημερινού προέδρου. Σχολιάζοντας αυτό, ο αναλυτής της Wall Street και ερευνητής δημοσιογράφος Τσαρλς Ορτέλ δήλωσε:

«Η επωνυμία Μπάιντεν έχει αμαυρωθεί για δεκαετίες, από τότε που ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 1988, παραδεχόμενος πως ήταν κατά συρροή ψεύτης (...) «Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι η μνημειώδης καταστροφή που είναι ο Τζο Μπάιντεν είναι ξεκάθαρα εμφανής. Οι αληθινές δημοσκοπήσεις πιθανότατα υποδηλώνουν μια επική σφαγή των Δημοκρατικών και του Never Trump RINOs το Νοέμβριο του 2022 και του 2024. Έτσι, οι δυνάμεις πίσω από το θρόνο πιθανότατα απωθούν τον Μπάιντεν, με τον φορητό υπολογιστή και το περιεχόμενό του να είναι ένα βασικό όργανο. Η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν κατέρρευσε μήνες μετά την πρώτη του χρονιά στον Λευκό Οίκο. Πολιτικά, είναι ήδη ένας τοξικός περίγελος του οποίου οι θυμωμένες σκέψεις δεν τρομάζουν κανένα σοβαρό ακροατή».

Προφανώς, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν τον Μπάιντεν τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας πως ο «απομονωτικός εθνικισμός» του Τραμπ θα ήταν η χειρότερη επιλογή για τους παγκοσμιοποιητές που χρηματοδοτούν αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια και ειδησεογραφικά κανάλια. Η εσωτερική επιλογή των Δημοκρατικών να δρομολογήσουν τον Μπάιντεν οφειλόταν σε ορισμένες ειδικές συνθήκες και φαίνεται να είναι κάτι για το οποίο το ίδιο το Κόμμα λυπάται, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο πόλωσης των Δημοκρατικών παρατάξεων και την απόρριψη του Προέδρου από τα περισσότερα μέλη του κόμματος.

Ενώ τα τρέχοντα σκάνδαλα -αγνοώντας παλιές υποθέσεις όπως αυτές που αναφέρει ο Ortel- περιορίζονταν σε οικονομικά εγκλήματα που διέπραξε ο Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία, ήταν δυνατό για τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης να συγκαλύψουν την κρίση νομιμότητας ποντάροντας στην κατηγορία της «ρωσικής επιχείρησης παραπληροφόρησης». Αλλά η κατάσταση χειροτερεύει σημαντικά, καθώς τώρα ο Χάντερ δέχεται επίσης κατηγορίες για χρηματοδότηση βιοεργαστηρίων στην ουκρανική επικράτεια και η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να μην έχει επίσημη απάντηση σε αυτό. Επιπλέον, φυσικά, στο θέμα Τζέιμς και σε όλη την πολιτική κακοδιαχείριση του σημερινού προέδρου.

Μπροστά σε αυτό, τα ΜΜΕ δεν μπορούν πλέον να σιωπούν και γι' αυτό αναμένεται ότι οι προσεγγίσεις των αμερικανικών εφημερίδων θα γίνονται όλο και πιο ουδέτερες. Τα μέσα ενημέρωσης δε θέλουν να συμβιβάζονται με τα εγκλήματα όσων υποστηρίζουν. Και με αυτό ο Μπάιντεν έχει τον κίνδυνο να χάσει αυτόν που μπορεί να είναι ο τελευταίος μεγάλος σύμμαχός του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail