Μόσχα: Οικονομικός πόλεμος εξαπολύθηκε κατά της Ρωσίας

Bluesnap / Pixabay
Freepen.gr - Ένας πραγματικός οικονομικός πόλεμος εξαπολύεται εναντίον της Ρωσίας σήμερα, επομένως, το Υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο αντιμετωπίζουν ιστορικά καθήκοντα - το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί η ρωσική οικονομία στις νέες πραγματικότητες θα εξαρτηθεί από την εποικοδομητική τους αλληλεπίδραση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Mikhail Mishustin.

«Σήμερα, η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο αντιμετωπίζουν, χωρίς καμία υπερβολή, ιστορικές προκλήσεις και καθήκοντα. Ένας πραγματικός οικονομικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί εναντίον της Ρωσίας. Και πόσο γρήγορα μπορούμε να προσαρμόσουμε την οικονομία στις νέες πραγματικότητες και να την επαναφέρουμε σε προοδευτική ανάπτυξη εξαρτάται από την εποικοδομητική μας αλληλεπίδραση μαζί σας», είπε ο Μισούστιν μιλώντας στην Κρατική Δούμα με έκθεση για το έργο του υπουργικού συμβουλίου.

Νωρίτερα, ορισμένες δυτικές χώρες επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας λόγω της Ουκρανίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις επέφεραν σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν ουσιαστικά αθετήσει τις υποχρεώσεις τους προς τη Ρωσία, παγώνοντας τα συναλλαγματικά της αποθέματα. Πρόσθεσε πως τα τρέχοντα γεγονότα χαράζουν μια γραμμή κάτω από την παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail