Η Αυστρία αποδέχτηκε τους όρους της Ρωσίας για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια

Η Βιέννη αποδέχτηκε τους όρους της Ρωσίας στο πλαίσιο του νέου συστήματος πληρωμής φυσικού αερίου, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

«Εμείς, η (αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου) OMV, αποδεχθήκαμε τους όρους πληρωμής. <...> Ήταν σημαντικό για εμάς, και ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, ο ίδιος ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να παρέχεται», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου.

Με τη σειρά της, η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Leonore Gewessler, επιβεβαίωσε πως το αέριο παρέχεται χωρίς διακοπή στην Αυστρία. Πρόσθεσε ότι χωρίς προμήθειες καυσίμων από τη Ρωσία φέτος δεν θα είναι δυνατό να γεμίσουν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πριν από το χειμώνα, αλλά η Βιέννη επιθυμεί να διαφοροποιήσει τις πηγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail