«Απλά βασανιστήριο»: Βρετανοί επιχειρηματίες και πελάτες διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών

mathewbrowne / pixabay
Freepen.gr - Η βρετανική οικονομία αντιμετωπίζει μια πρόκληση που δεν έχει προηγούμενο εδώ και δεκαετίες, με τις τοπικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να βρίσκονται παγιδευμένοι μεταξύ της αύξησης των τιμών και της πτώσης των πραγματικών εισοδημάτων, αναφέρει το Sky News.

"Τα εμπορεύματα έχουν αυξηθεί σε τιμές, οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί και, το πιο σημαντικό, η ενέργεια και τα καύσιμα έχουν αυξηθεί. Και αυτό επηρεάζει το κόστος σχεδόν για ό,τι έρχεται στα καταστήματα από χωράφια και εργοστάσια. Ταυτόχρονα, τα κακά νέα είναι πως η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη», προειδοποιεί ο ανταποκριτής Paul Kelso.

Όπως είπε η Mariella Gabbatt, εκπρόσωπος της J&B Wilde Fish & Poultry, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού, μόνο το κόστος των παραδόσεων και των λογαριασμών για το καύσιμο ντίζελ αυξήθηκε κατά 1,5 χιλιάδες λίρες το μήνα. 

"Οι τιμές που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι απλώς βασανιστήριο. Ρωτούν συνεχώς: γιατί ανεβαίνουν οι τιμές σας, γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πρέπει να τις αυξήσουμε, αφού όλα έχουν αυξηθεί κατά 25-30% τουλάχιστον", παραπονέθηκε.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail