Η Αλγερία λέει ότι δε θα είναι σε θέση να αντισταθμίσει το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η Αλγερία δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να αναπληρώσει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε ο Tawfik Hakkar, Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Sonatrach.

"Έχουμε τώρα πολλά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ρωσικό αέριο. Από την άλλη πλευρά, δεδομένου του ρυθμού εξερεύνησης, η χωρητικότητά μας θα διπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια, γεγονός που παρέχει ελπιδοφόρες προοπτικές για τους Ευρωπαίους πελάτες μας", δήλωσε ο Hakkar στο APS απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ικανότητα της χώρας να αντισταθμίσει την έλλειψη ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Hakkar, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από το 2022 έως το 2026. Ο Hakkar είπε επίσης πως η εταιρεία έχει ανακαλύψει τρία νέα κοιτάσματα πετρελαίου από την αρχή του έτους, ένα από αυτά με αποθέματα περίπου ενός δισεκατομμυρίου βαρελιών.

Η Αλγερία είναι ένας από τους δέκα μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικού αερίου στον κόσμο. Το επίπεδο παραγωγής πετρελαίου στη χώρα πριν από την επιβολή περιορισμών στο πλαίσιο της συμφωνίας OPEC + το Μάιο του 2020 ήταν περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν 982 χιλιάδες βαρέλια. 

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αλγερίας Sonatrach δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία, μεταφορά και πώληση υδρογονανθράκων και είναι η μεγαλύτερη όχι μόνο στην Αλγερία, αλλά σε ολόκληρη την Αφρική.

* πληροφορίες RIA

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail