Νυχτερινό θρίλερ στη Μαριούπολη - Πυρά κατά φορτηγού που προσπάθησε να βγάλει τους αρχηγούς του «Αζόφ»

παλαιότερη φωτο του πλοίου
Freepen.gr - Το βράδυ της 8ης Απριλίου, οι αρχές του Κιέβου προσπάθησαν να εκκενώσουν τους ναζί ηγέτες από τη Μαριούπολη δια θαλάσσης, αλλά ρωσικά πλοία απέτρεψαν ένα φορτηγό πλοίο, είπε ο υποστράτηγος Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Κατά τις ώρες του σκότους, το ουκρανικό πλοίο ξηρού φορτίου Apache, με σημαία Μάλτας, ακολούθησε μια νηοπομπή από τον κόλπο Taganrog στο στενό Kerch. Στις 22:38 ώρα Μόσχας, 30 χλμ νοτιοανατολικά της Μαριούπολης, το πλοίο ξηρού φορτίου άλλαξε απότομα πορεία και προσπάθησε να εισβάλει στο λιμάνι της Μαριούπολης που είχε αποκλειστεί από τη θάλασσα από τις δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας», είπε ο Konashenkov.

Ταυτόχρονα, το πλοίο δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των ρωσικών συνοριακών πλοίων να έρθουν σε επαφή μέσω του διεθνούς καναλιού. Προειδοποιητικά πυρά πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πλού, δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα ενώ το πλοίο ξηρού φορτίου έστελνε επιθετικά μηνύματα μέσω ασυρμάτου.

«Για να εμποδίσουν την κίνηση του εισβολέα από τις 22:53 έως τις 23:30, ένα πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πλοία συνοριακής περιπολίας άνοιξαν πυρ με πυροβολικό στο πλοίο ξηρού φορτίου Apache. Ως αποτέλεσμα του απευθείας χτυπήματος στο πλοίο, ξέσπασε φωτιά στην πρύμνη», είπε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Μετά από αυτό, το πλήρωμα του Apache επικοινώνησε με τα συνοριακά πλοία με αίτημα κατάπαυσης του πυρός και επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις των Ρώσων ναυτικών.

Ο Konashenkov διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος στο πλοίο, ενώ το πλήρωμα έσβησε τη φωτιά μόνη του. Μετά από επιθεώρηση, το ουκρανικό πλοίο ξηρού φορτίου Apache με το πλήρωμά του συνοδεύτηκε στο λιμάνι του Yeysk.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail