Γερμανοί αγρότες διαμαρτύρονται για την έλλειψη προϊόντων και την αύξηση των τιμών

PublicDomainPictures / pixabay
Freepen.gr - Παραγωγοί σπαραγγιών και λαχανικών από την αγροτική περιοχή Knoblauchsland (Γη του Σκόρδου) στη Γερμανία μίλησαν για τις συνέπειες της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ουκρανία και τις αντιρωσικές κυρώσεις. Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το Ruptly.

Σύμφωνα με τον αγρότη Peter Hofler, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που επηρεάζει και τους αγοραστές.

«Από τις συσκευασίες από χαρτόνι μέχρι το καύσιμο ντίζελ και όλα τα logistics, όλα γίνονται πιο ακριβά για εμάς και, φυσικά, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδιανείμουμε το πρόσθετο κόστος μεταξύ των τελικών καταναλωτών, γιατί και οι εταιρείες πρέπει να κερδίζουν με κάποιο τρόπο», είπε.

Ο επικεφαλής του αγροτικού τμήματος, Γκερντ Ντουλ, τόνισε με τη σειρά του πως τα σοβαρά προβλήματα στα αγροκτήματα προέκυψαν λόγω έλλειψης αζώτου, αφού χωρίς αυτό είναι αρκετά δύσκολο να διασφαλιστούν υψηλές αποδόσεις. 

Δεδομένου ότι οι βασικοί παραγωγοί λιπασμάτων είναι η Ρωσία και η Ουκρανία, η κλιμάκωση της σύγκρουσης οδήγησε σε έλλειψη προσφοράς και αύξηση των τιμών. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail