Ο Πούτιν έπεσε στην παγίδα του Μπάιντεν

Στις 10 Φεβρουαρίου, το ρωσικό RT News είχε τίτλο «Το ΝΑΤΟ θα τοποθετήσει μόνιμη δύναμη στα ανατολικά – Στόλτενμπεργκ» και ανέφερε — βασικά παραδέχτηκε — πως ο κύριος διεθνής στόχος του Πούτιν να αποτρέψει τη συνέχιση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ και παρήγαγε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, μια επιτάχυνση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ:

Γράφτηκε από τον Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αλλαγή έρχεται μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, λέει ο επικεφαλής του μπλοκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως το μπλοκ θα αναπτύξει μια μόνιμη στρατιωτική δύναμη πλήρους κλίμακας στην ανατολική πλευρά για να αποτρέψει τη Ρωσία. Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στην στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε η Telegraph το Σάββατο, ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι ο στρατιωτικός οργανισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει επικεντρωθεί σε «ένα πολύ θεμελιώδη μετασχηματισμό» προκειμένου να αντικατοπτρίζει καλύτερα τη «νέα πραγματικότητα» στην Ευρώπη.

«Ζητήσαμε τώρα από τους στρατιωτικούς μας διοικητές να παράσχουν επιλογές για αυτό που ονομάζουμε επαναφορά, μια πιο μακροπρόθεσμη προσαρμογή του ΝΑΤΟ», είπε, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις για το θέμα αναμένονται στη σύνοδο κορυφής του μπλοκ στη Μαδρίτη της Ισπανίας τον Ιούνιο.

Αυτό είναι μέρος της επαναφοράς που πρέπει να κάνουμε, που είναι να περάσουμε από την περιοσμένη αποτροπή σε κάτι που αφορά περισσότερο την αποτροπή μέσω άρνησης ή άμυνας. Αυτό είναι ήδη σε διαδικασία.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε τον περασμένο μήνα ότι το μπλοκ είχε 40.000 στρατιώτες «υπό άμεση διοίκηση», κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Τα μεμονωμένα μέλη της ομάδας προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα, που κυμαίνονται από αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων μέχρι άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρεί την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά ως απειλή για την ασφάλειά της και ανέφερε τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο μπλοκ μια μέρα ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της επίθεσής της.

Αυτή η παραδοχή έρχεται αφού, στις 2 Απριλίου, το RT είχε ήδη τον τίτλο «Η Φινλανδία μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς δημοψήφισμα – Πρόεδρος». Στις 7 Απριλίου, το Reuters δημοσίευσε κείμενο με τίτλο «Συζητήθηκε η προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στη συνάντηση των Βρυξελλών: Υπάλληλος του Κρατικού Τμήματος». Στις 8 Απριλίου, το CNN είχε άρθρο με τίτλο «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας μετά τη ρωσική εισβολή» και ξεκινούσε: «Ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ενέκρινε τη δημιουργία μόνιμων βάσεων των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη ως απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία». Στις 9 Απριλίου, το CNN ανέβαζε άρθρο με τίτλο «Η Φινλανδία και η Σουηδία θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, λόγω του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία» και άνοιγε: «Η Φινλανδία και η Σουηδία θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, κινήσεις που πιθανότατα θα εξοργίσουν τη Μόσχα και που αξιωματούχοι λένε ότι θα υπογραμμίσουν περαιτέρω το στρατηγικό λάθος της Ρωσίας στην εισβολή στην Ουκρανία».

Το άτομο που ουσιαστικά ελέγχει εάν ή όχι το ΝΑΤΟ θα επισπεύσει, θα καθυστερήσει ή θα εμποδίσει εντελώς την είσοδο μιας νέας χώρας (όπως η Ουκρανία, η Φινλανδία ή η Σουηδία) στην αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, που είναι το ΝΑΤΟ, είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και κανείς άλλος. Το ΝΑΤΟ είναι μια επέκταση της γεωστρατηγικής αυτού του ατόμου. Όλοι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ (έθνη υποτελή) πρέπει να τηρήσουν αυτή τη γεωστρατηγική.

Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προτού η Ουκρανία εισβάλει στην αποσχισθείσα πρώην περιοχή του Donbass (την οποία οι ΗΠΑ και η αντιρωσική συμμαχία του ΝΑΤΟ εκπαίδευαν, εξόπλιζαν και προετοίμαζαν για χρόνια να κάνει η Ουκρανία), η Ρωσία έγινε έτσι ο διεθνής «κακός» σε αυτόν τον πόλεμο (απλά με το να είναι ο πρώτος από τους δύο που εισέβαλε, και, έτσι, ευρέως θεωρείται ως «ο επιτιθέμενος»), και, ως εκ τούτου, τρόμαξε τόσους πολλούς ανθρώπους στις γειτονικές ουδέτερες χώρες, ώστε να θέλουν η δική τους κυβέρνηση να ενταχθεί στο αντιρωσική συμμαχία «για την ασφάλεια» ενάντια σε μια ρωσική εισβολή όπως η Ρωσία είχε μόλις κάνει στην Ουκρανία, παρόλο που (και λίγοι από αυτούς τους ανθρώπους πιθανώς να το είχαν σκεφτεί πολύ) κάνοντας αυτό, στη συνέχεια θα στοχοποιηθούν από τους πυραύλους και τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας (αν και δεν στοχεύονται τώρα). Είναι μια πρόσκληση, με άλλα λόγια, να γίνουν άμεσοι στόχοι στον προγραμματισμένο από τις ΗΠΑ Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ (τουλάχιστον από το 2006) σχεδίαζε να «κερδίσει».

Το σχέδιο του Μπάιντεν να κατακτήσει τη Ρωσία υλοποιείται επιδέξια ως συνέχεια του σχεδίου που ο προκάτοχός του, ο νομπελίστας Μπαράκ Ομπάμα, είχε έξοχα ξεκινήσει κρυφά και μόνο ιδιωτικά το αργότερο το 2010, και το οποίο στη συνέχεια άρχισε να σχεδιάζεται ενεργά ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ανώτατο επίπεδο της εταιρείας Google το αργότερο έως τις 23 Ιουνίου 2011 , και αυτό δεν επέτρεψε στον Πούτιν να συνειδητοποιήσει την πιθανή ύπαρξη του σχεδίου μέχρι το 2012, αφού ο Ομπάμα θα είχε επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία. Πριν από αυτές τις εκλογές, ο Ομπάμα είχε εξαπατήσει επιτυχώς τον Πούτιν (όπως νωρίτερα είχε εξαπατήσει την επιτροπή του Νόμπελ) πιστεύοντας ότι οι ΗΠΑ ήθελαν, στη δεύτερη θητεία του, να καταλήξουν σε μια αμοιβαία φιλική συμφωνία με τη Ρωσία, έτσι ώστε και οι δύο χώρες να μπορέσουν να προχωρήσουν μαζί ειρηνικά και να συνεχίσουν να έχουν την υπάρχουσα (από το 1945) πυρηνική μετα-στρατηγική, του «MAD» ή της Αμοιβαίας Εξασφαλισμένης Καταστροφής — που σημαίνει ότι τα πυρηνικά όπλα ΔΕΝ θα χρησιμοποιούνταν ΠΟΤΕ από καμία πλευρά για επιθετικό σκοπό, αλλά ΜΟΝΟ για να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ σε έναν εισβολέα που είναι πρώτα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον του. 

Στη μυστική μετάβαση της Αμερικής το 2006 στο σχέδιο τώρα να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα για να επιτεθεί τόσο γρήγορα στη Ρωσία ότι τα αντίποινα της Ρωσίας θα καταστρέφονταν και θα απενεργοποιούνταν μέσα σε μόλις πέντε λεπτά ή ακόμα και λιγότερο , το "MAD" αντικαταστάθηκε, στον αμερικανικό σχεδιασμό, από το "Nuclear Primacy" - το σχέδιο για να επιτευχθεί τελικά αυτός ο ακραίος βαθμός πυρηνικής υπεροχής, ώστε στη συνέχεια να εισβάλουν και, βασικά, απλώς εξολοθρεύσουν τη Ρωσία. Ο Πούτιν ξεγελάστηκε από τον Ομπάμα, και ως εκ τούτου ήταν σχεδόν εντελώς απροετοίμαστος για το πραξικόπημα το Φεβρουάριο του 2014 (που διεξήχθη από τη Victoria Nuland) που άρπαξε την Ουκρανία, της οποίας τα πλησιέστερα σύνορα με τη Μόσχα βρίσκονται σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από το χτύπημα του Κρεμλίνου.

Το επιδιωκόμενο μέλλον από αυτό είναι, φυσικά, ένας κόσμος στον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι ο δικτάτορας σε ΟΛΕΣ τις χώρες, και τα ευνουχισμένα Ηνωμένα Έθνη που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Σ. Τρούμαν , θα αντικατασταθούν πλήρως από οποιαδήποτε αριστοκρατία της Αμερικής - ή δισεκατομμυριούχους που ουσιαστικά κατέχουν όλους τους επιτυχημένους εθνικούς πολιτικούς των ΗΠΑ και έτσι ελέγχουν την κυβέρνηση. Θα είναι σαν μια τεράστια εταιρεία, που ελέγχεται από τους λίγους κορυφαίους μετόχους της. Αυτός θα είναι ο κόσμος στον οποίο θα ζουν οι επόμενες γενιές, εκτός εάν οι κύριες χώρες που προσπαθούν να το αποτρέψουν - η Ρωσία και η Κίνα ειδικότερα — θα μπορέσουν, κατά κάποιο τρόπο, να αντιστρέψουν την κατεύθυνση προς την οποία ο κόσμος φαίνεται τώρα να ωθείται (ανεξάρτητα από το τι μπορεί να θέλει το κοινό παντού). Οι απόγονοί μας, πιθανότατα θα βιώσουν αυτόν τον κόσμο. Αυτό είναι που διακυβεύεται στην πραγματικότητα τώρα, για όλους, και ειδικά για τους απογόνους τους. Διακυβεύεται τώρα στην Ουκρανία και, δυστυχώς, παντού. Το μέλλον διακυβεύεται εκεί, για παντού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail