Η Ινδία επικεντρώθηκε στη σταθεροποίηση των οικονομικών δεσμών με τη Ρωσία μετά τις κυρώσεις

Freepen.gr -
Μια διυπουργική ομάδα με επικεφαλής το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τον αντίκτυπο των κυρώσεων και την σταθεροποίηση των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία ενώ διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με τους μηχανισμούς πληρωμής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Όπως γράφουν οι hindustantimes.com, η Ινδία είπε ότι αυτήν την στιγμή επικεντρώνεται στην σταθεροποίηση των εδραιωμένων οικονομικών της σχέσεων με τη Ρωσία στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων λόγω της κρίσης της Ουκρανίας και πως δεν πρέπει να αποδοθεί «πολιτικός χρωματισμός» στις ενέργειές της.

Το Νέο Δελχί και η Μόσχα συμμετέχουν σε συζητήσεις για το «τι είδους μηχανισμοί πληρωμής μπορούν να λειτουργήσουν υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Arindam Bagchi, σε τακτική ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης.

Ο Bagchi απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με Αμερικανούς αξιωματούχους που εξέφραζαν απογοήτευση για τη συνεχιζόμενη οικονομική δέσμευση της Ινδίας με τη Ρωσία και προειδοποιούσαν για συνέπειες εάν αυτές οι κινήσεις παραβιάσουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Δύσης που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

 
Ο Bagchi κατέστησε σαφές ότι η Ινδία και η Ρωσία μιλούν για σταθεροποίηση και όχι για αύξηση των οικονομικών τους σχέσεων «επειδή είναι προς το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε πως μέρος αυτής της οικονομικής δραστηριότητας θα συνεχιστεί».

«Έχουμε δημιουργήσει οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία. Η εστίασή μας είναι στη σταθεροποίηση αυτών των εδραιωμένων οικονομικών σχέσεων υπό τις παρούσες συνθήκες. Ήμασταν πολύ ανοιχτοί σχετικά με αυτό», είπε. «Δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπάρχει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να διασφαλίσουν πως αυτή η οικονομική σχέση θα παραμείνει σταθερή».

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στις δυτικές πρωτεύουσες για το ότι η Ινδία δεν καταδικάζει τη ρωσική εισβολή και την απόφαση της κυβέρνησης να δεχτεί την προσφορά της Μόσχας να προμηθεύει πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα σε μειωμένες τιμές. Η Ινδία έχει αγοράσει εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού από τον περασμένο μήνα, αλλά αξιωματούχοι επεσήμαναν πως η Ρωσία αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του συνόλου των αγορών ενέργειας της χώρας.

Ο Bagchi είπε ότι η δήλωση του υπουργού εξωτερικών υποθέσεων S Jaishankar σχετικά με το θέμα στη Lok Sabha είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των "συνεπειών ή απογοήτευσης ή προοπτικών άλλων χωρών".

«Επιτρέψτε μου απλώς να τονίσω πως οι ροές ενέργειας προς την Ευρώπη συνεχίζονται, οι αγορές λιπασμάτων έχουν απομονωθεί, υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα. Άρα... δεν πρέπει να αποδίδεται πολιτικός χρωματισμός στις πράξεις μας», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail