Η Ρωσία θα χτυπήσει τα βρετανικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία

Dmitriy Vinogradov/RIA Novosti

Freepen.gr - Βρετανικό πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και αντι-πλοϊκά συστήματα, τα οποία έχει υποσχεθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στο Κίεβο, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για τα ρωσικά στρατεύματα εάν παραδοθούν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Andrey Kelin, σε συνέντευξή του στο TASS

«Όλες οι προμήθειες όπλων είναι αποσταθεροποιητικές, ιδιαίτερα αυτές που ανέφερε ο [υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν] Γουάλας», είπε ο Kelin. «Επιδεινώνουν την κατάσταση, καθιστώντας την ακόμα πιο αιματηρή. Προφανώς, πρόκειται για νέα όπλα υψηλής ακρίβειας. Φυσικά, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα τις δουν ως νόμιμο στόχο εάν αυτές οι προμήθειες περάσουν από τα ουκρανικά σύνορα».

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταλεί περισσότερη «θανατηφόρα βοήθεια» στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού μεγαλύτερου βεληνεκούς και αντιπλοϊκού συστήματος.

Πριν από αυτό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να παράσχει στις ουκρανικές δυνάμεις 6.000 πυραύλους καθώς και Starstreak MANPAD [φορητά συστήματα αεράμυνας], επιπλέον των 4.000 αντιαρματικών πυραύλων NLAW και Javelin που είχαν ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία. Οι αποστολές του συστήματος Starstreak έχουν ήδη φτάσει στη χώρα.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει ή κατασχέσει αρκετές αποστολές όπλων που προμήθευσε η Δύση, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών αντιαρματικών πυραύλων NLAW.



Στη συνέντευξή του στο TASS, ο Kelin σημείωσε την απατηλή αντίληψη των στρατιωτικών ενεργειών στην Ουκρανία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης βασίζονται κυρίως σε «υπερβολικά θετικές» αναφορές του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας και της ηγεσίας της Ουκρανίας.

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία πιθανότατα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις με τη Ρωσία μακροπρόθεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail