Ανατροπές στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

- Τι θα γίνει με Καραμανλή, Σαμαρά, Ντόρα και Αβραμόπουλο

Ανατροπές και αναταράξεις στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας φέρνουν οι επόμενες εκλογές. Και μπορεί η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να διαβεβαιώνουν ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο οι διεργασίες και η προετοιμασία στο εσωτερικό της παράταξης έχουν προ πολλού ξεκινήσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κινηθεί στη λογική της ανανέωσης και πολλά νέα πρόσωπα θα περιληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς. Σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν σύμβουλοι, στενοί συνεργάτες του αλλά και οι εξωκοινοβουλευτικοί που πήραν θέση στην κυβέρνηση.

Από: Το Παρόν

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να είναι περισσότερο συμπαγής ως προς τον ιδεολογικό (πολιτικό) προσανατολισμό. Να υπηρετήσει πιο πιστά και πιο αποτελεσματικά το κυβερνητικό όραμα του πρωθυπουργού. Οι καχύποπτοι, πάλι, εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα είναι πιο πιστή στον ίδιο, σε περίπτωση που μετά τις εκλογές δημιουργηθεί κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις υπάρχουσες αυτήν τη στιγμή πληροφορίες: Στο Επικρατείας η ανανέωση θα είναι της τάξης του 90% – 100%, κανείς από τους νυν βουλευτές δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει ο Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος εξέτασε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος σε τρεις διαδοχικές εκλογικές περιφέρειες. Στην Ηλεία, στην Α΄ Αθηνών και στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Οι προοπτικές ωστόσο κάθε άλλο παρά ευοίωνες έδειξαν, οπότε το Επικρατείας θα ήταν για εκείνον η… διέξοδος σωτηρίας. Μια θέση εκεί λέγεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει ο Κυρ. Πιερρακάκης.

Όσον αφορά τα βαριά ονόματα της παράταξης, με βάση πάντα τις πληροφορίες, εκ νέου υποψήφιος θα είναι στη Μεσσηνία ο Αντ. Σαμαράς – οι φήμες ότι θα τον διαδεχθεί ο γιός του δεν επιβεβαιώθηκαν από καμιά πλευρά. Αδιευκρίνιστες είναι οι προθέσεις του έτερου πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, αλλά η απόφαση του κ. Σαμαρά να είναι και πάλι υποψήφιος ίσως επηρεάσει και τις δικές του αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο Δ. Αβραμόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος και δη στην Α΄ Αθηνών, όπου εκλεγόταν στο παρελθόν. Οριστική απάντηση ωστόσο δεν έχει πάρει από το Μέγαρο Μαξίμου, αν και θεωρείται απίθανο ο Κυρ. Μητσοτάκης να πει όχι. Το πρόβλημα είναι ότι στη συγκεκριμένη περιφέρεια συνωστίζονται μεγάλα ονόματα της παράταξης και ο α­νταγωνισμός θα είναι σκληρός. Δεδομένου ότι στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική οι έδρες της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σαφώς λιγότερες, αναμένεται να… γίνει σφαγή! Η μεγάλη όμως ανατροπή ίσως προέλθει από την Ντ. Μπακογιάννη. Και αυτό διότι λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η προεκλογική εκστρατεία θα είναι για εκείνη ιδιαίτερα επίπονη. Εξ ου και έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να περιληφθεί στο Επικρατείας, ώστε να μη χρειαστεί να μπει στο κυνήγι του σταυρού. Ορισμένοι μάλιστα δεν αποκλείουν την περίπτωση να μην είναι καν υποψήφια.

Για τη θέση της στο ψηφοδέλτιο των Χανίων ακούστηκε το όνομα του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη, αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Θα εξαρτηθεί σε ποια περιφέρεια της Κρήτης θα είναι υποψήφιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Συνωστισμός υποψηφίων υπάρχει στα ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης, όπου θα είναι σίγουρα υποψήφιοι η ευρωβουλευτής Μ. Σπυράκη και ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης. Όσον αφορά το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Γ. Γεραπετρίτης οδεύει προς την Α΄ Πειραιά, αν και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών και στο Επικρατείας. Για τα… εκλογικά σχέδια του Άκη Σκέρτσου δεν υπάρχουν πληροφορίες –μάλλον θα μείνει εκτός κούρσας–, ενώ ο Γ. Πατέλης μπορεί να βρει μια θέση στο Επικρατείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail