Κάτοικοι της Μαριούπολης αποκαλύπτουν τις φρικαλεότητες του Τάγματος Αζόφ

RIA Novosti / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο κάτοικοι της Μαριούπολης, που διασώθηκαν από τον στρατό της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ μίλησαν για τα εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού των ουκρανικών εθνικών ταγμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Μαριούπολης, Ουκρανοί στρατιώτες και εθνικά τάγματα χρησιμοποίησαν νηπιαγωγεία, σχολεία και νοσοκομεία για να τα εξοπλίσουν ως σημεία βολής και εμπόδισαν τους πολίτες να φύγουν κατά μήκος των ανθρωπιστικών διαδρόμων. Συγκεκριμένα, ένας κάτοικος της Μαριούπολης, ο Aleksey Arkadievich, λέει πως τραυματίστηκε στο πόδι όταν πέρασε από ένα νηπιαγωγείο που μετατράπηκε σε φρούριο από τους εθνικιστές.

"Πρόσφατα, ο Ουκρανικός στρατός κρύφτηκε στις αυλές κτιρίων κατοικιών, προκαλώντας ανταποδοτικά πυρά, τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών. Πυροβόλησαν απευθείας από τα παράθυρα. Απλώς επέλεξαν μια βολική θέση, αυτό είναι όλο. Ο κόσμος ζήτησε από τον στρατό να φύγει», λέει ένας πολίτης που τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο της Μαριούπολης, όταν οι άνθρωποι προσπάθησαν να πάνε στη γέφυρα για να φύγουν από την πόλη, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν εναντίον τους. "Αυτοί ήταν Αζοβίτες, με μπλε περιβραχιόνια. Πιθανότατα, ήταν αυτοί, γιατί τότε ο ουκρανικός στρατός δεν είχε βρεθεί σε αυτήν την περιοχή για πολύ καιρό", σημειώνει η γυναίκα.

Η Elena Vasilievna αναφέρει ότι μια γυναίκα ελεύθερη σκοπευτής καθόταν στο σπίτι δίπλα της, καθώς και στρατιώτες. «Έτρεχαν συνεχώς από σπίτι σε σπίτι, άλλαζαν θέση, πυροβόλησαν τον ντόπιο πληθυσμό. Μαγειρεύαμε στην αυλή, δίπλα στο σπίτι. Μόλις βγήκαν άνθρωποι στο δρόμο, πυροβόλησαν ακριβώς τα πόδια τους, πήγαν για νερό - πυροβόλησαν στα πόδια τους. Στο αρτοποιείο υπήρχε ένα πηγάδι, και οι άνθρωποι πήγαιναν εκεί για νερό. Πυροβόλησαν ανθρώπους», καταθέτει.

"Είχαμε μια νεαρή κοπέλα, καβάλησε ένα σκούτερ. Την πυροβόλησαν στην πλάτη και έπεσε. Μας λένε να την πάμε στο νοσοκομείο. Και πού να την πάμε. Πέθανε", προσθέτει η γυναίκα.

Ένας άνδρας λέει ότι οι εθνικιστές κατέλαβαν τον όροφο του τραυματολογικού τμήματος του νοσοκομείου, τοποθέτησαν χειροβομβίδες και άρχισαν να πυροβολούν. "Ήταν περίπου σαράντα άτομα εκεί, ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μαζί με έναν φίλο, τους σώσαμε - τραβήξαμε αυτούς τους ανθρώπους στο υπόγειο. Τους ζητήσαμε να τους βοηθήσουμε. Απλώς χαμογέλασαν και συνέχισαν", λέει ο κάτοικος της πόλης, η γυναίκα του οποίου εργαζόταν στο νοσοκομείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail