Η Δύση απέτυχε να εφαρμόσει την οικονομική στρατηγική του Blitzkrieg, λέει ο Πούτιν

Η Δύση απέτυχε να καταρρίψει το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να δημιουργήσει έλλειψη αγαθών με τη βοήθεια κυρώσεων, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση για οικονομικά ζητήματα.

«Ο κύριος αρνητικός παράγοντας για την οικονομία πρόσφατα ήταν η πίεση των κυρώσεων, η επόμενη πίεση κυρώσεων από τις δυτικές χώρες. Η ελπίδα ήταν να υπονομευθεί γρήγορα η χρηματοοικονομική κατάσταση στη χώρα μας, να προκληθεί πανικός στις αγορές, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Να προκληθυεί μια μεγάλης κλίμακας έλλειψη αγαθών στα καταστήματα, αλλά μπορούμε ήδη να πούμε με βεβαιότητα ότι μια τέτοια πολιτική έναντι της Ρωσίας έχει αποτύχει» ανέφερε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι «η στρατηγική του οικονομικού blitzkrieg απέτυχε». Επιπλέον, οι κυρώσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών και ανεργία επιδεινώνοντας την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η ρωσική αγορά λιανικής έχει σταθεροποιηθεί κι οι μετοχές στις αλυσίδες λιανικής ανακάμπτουν, είπε ο Πούτιν συμπληρώνοντας όμως την αύξηση του πληθωρισμού σε ορισμένα αγαθά.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail