Έως και 400 ξένοι μισθοφόροι είναι αποκλεισμένοι στο Azovstal - Τι προβλέπεται για αυτούς

RIA Novosti / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Έως και 400 ξένοι μισθοφόροι έχουν περικυκλωθεί στη Μαριούπολη ως μέρος της ουκρανικής ομάδας, δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, σε ενημέρωση.

«Συνολικά, σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατιώτες που παραδόθηκαν, έως και 400 ξένοι μισθοφόροι βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι στο έδαφος της επιχείρησης Azovstal ως μέρος της ουκρανικής ομάδας», είπε ο Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι είναι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών και Καναδοί. Ο στρατηγός σημείωσε ότι σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι μισθοφόροι δεν έχουν την ιδιότητα του «μαχητή», επομένως «το καλύτερο που τους περιμένει είναι η ποινική ευθύνη και οι μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης».

"Νωρίτερα, αναφέραμε ήδη ότι οι ραδιοφωνικές συνομιλίες μεταξύ μαχητών στη Μαριούπολη διεξάγονται σε έξι ξένες γλώσσες. Σε περίπτωση περαιτέρω αντίστασης, όλοι θα εξουδετερωθούν", πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 4,8 χιλιάδες ξένοι μαχητές στην Ουκρανία.


 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail