Πρόεδρος Zelenskiy στον Πόλεμο: Γεγονότα και Ψέματα

Κατά τη διάρκεια των 9 ημερών του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ηγήθηκε του πολέμου εναντίον της Ρωσίας μέσω διαδικτύου. Έδωσε πολυάριθμες συνεντεύξεις στα Δυτικά MSM (συστημικά μέσα), απευθύνθηκε στον ουκρανικό λαό και πολέμησε ενάντια σε όλες τις φήμες για αυτόν τραβώντας βίντεο εκκλήσεις στο Instagram.


southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 4 Μαρτίου, αρκετοί αξιωματούχοι του Κιέβου ισχυρίστηκαν ότι ο Ζελένσκι έφυγε από τη χώρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, οι βουλευτές της Verkhovna Rada δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά του στο Lviv. Τώρα βρίσκεται στην Πολωνία.

Ένας άλλος Ουκρανός βουλευτής, ο Ilya Kiva, μέλος του κόμματος Opposition Platform — For Life, επιβεβαίωσε την αναχώρηση του Zelenskiy στην Πολωνία.

«Επιβεβαιώθηκα ότι ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, πέρασε τα Ουκρανο-Πολωνικά σύνορα και είναι πλέον ασφαλής στην αμερικανική πρεσβεία», είπε.

Αργότερα, ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στους επίσημους λογαριασμούς του Προέδρου στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον δείχνει στο γραφείο του στην Ουκρανία.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Στο βίντεο, υποστήριξε ότι οι φήμες για την αποχώρησή του διαδίδονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, αλλά βρίσκεται στο Κίεβο. Μερικοί από τους οπαδούς του αμφισβήτησαν τη συνάφεια αυτού του βίντεο, καθώς δεν απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πολιτικούς που φέρεται να είπαν ψέματα για τη διαφυγή του στην Πολωνία και δεν είπε ακριβείς πληροφορίες, αλλά γενικά γεγονότα.

Αργότερα το γραφείο του Ουκρανού προέδρου διέψευσε τις πληροφορίες ότι έφυγε από τη χώρα.

«Είναι στην Ουκρανία. Και σήμερα υπήρξε έκκληση από την ίδια αίθουσα, χθες έγινε συνέντευξη Τύπου των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης μαζί του», σημείωσε η κυβέρνηση Ζελένσκι.

Η υπηρεσία Τύπου του Verkhovna Rada ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν πλαστές.

"Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Πρόεδρος βρίσκεται στο Κίεβο. Είναι με τον λαό του», αναφέρει το μήνυμα στον λογαριασμό Telegram του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Η προσωπικότητα του Ζελένσκι προωθείται ιδιαίτερα από τα MSM, ενώ ο πληθυσμός υποφέρει. Τις πρώτες ημέρες της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης είχε εξασφαλίσει στη διεθνή κοινότητα ότι είχε οριστεί ως ο κύριος στόχος και η οικογένειά του ως ο δεύτερος κύριος στόχος.

Παρεμπιπτόντως, η σύζυγός του δεν είναι τόσο ενεργή στα κοινωνικά δίκτυα και δεν εμφανίζεται δημόσια. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, εθεάθη στη Νίκαια, παρά τις δηλώσεις του Ζελένσκι ότι μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στο Κίεβο.

Μια άλλη προσπάθεια εξιδανίκευσης του Ζελένσκι έγινε από τους Times. Ένας Ουκρανός ήρωας φέρεται να επέζησε από τρεις απόπειρες δολοφονίας μέσα σε λίγες μέρες.

Δύο από αυτά φέρεται να οργανώθηκαν από τη διαβόητη PMC Wagner, άλλη μια προσπάθεια έγινε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Τσετσενίας. Οι Times ανέφεραν πως οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες απέτρεψαν όλες τις προσπάθειες χάρη σε ορισμένους «αξιωματικούς της FSB με αντιπολεμικές απόψεις».

Μια τέτοια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων έκανε τον Zelensky τον κύριο «μαχητή για την ελευθερία και τις φιλελεύθερες αξίες στον κόσμο». Αυτό του έδωσε το θάρρος να κατηγορήσει ακόμη και τους δυτικούς συναδέλφους του. Πριν από λίγες μέρες ζήτησε από τους Ευρωπαίους να αποδείξουν ότι είναι πραγματικοί Ευρωπαίοι και να δεχθούν την Ουκρανία στην ΕΕ.

Σήμερα κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για μη παρέμβαση στη σύγκρουση και απροθυμία να εξαπολύσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δήλωσε την αποκλειστικότητα και την ανθρωπιά του, ενώ οι πληρεξούσιοι εθνικιστές του κρύβονται πίσω από αμάχους σε πολιορκημένες πόλεις. Κάλεσε τις κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις να ξεχάσουν όχι μόνο τα εθνικά τους συμφέροντα, αλλά και την ασφάλεια όλου του κόσμου, για να σώσουν το προσωπικό του status.

Στις 4 Μαρτίου, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να μην κλείσει τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία καθώς η Συμμαχία δεν συμμετέχει στον ουκρανικό πόλεμο.

«Αυτή είναι η αυτο-ύπνωση όσων είναι αδύναμοι και ανασφαλείς». – ισχυρίστηκε ο Ζελένσκι. «Όλοι οι άνθρωποι που θα πεθάνουν, από σήμερα και στο εξής, θα πεθάνουν εξαιτίας σου».

Ο Ζελένσκι φαίνεται να είναι εκτός πραγματικότητας, λέγοντας ότι ο ηγέτης του ΝΑΤΟ δεν κατανοεί πως δε θα υπάρξουν σημαντικές συνέπειες από μια τέτοια επέμβαση.

Ο κόσμος είναι πλέον διχασμένος στην αξιολόγηση της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία. Καθώς η πρόσφατη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετατράπηκε σε «πόλεμο με drone», η περίπτωση της Ουκρανίας είναι ένα ζωντανό παράδειγμα χρήσης ενός άλλου όπλου, ενός επιθετικού πληροφοριακού πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών εν μέσω της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στο έδαφος. Ενώ το διαδικτυακό πεδίο μάχης παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση, ενώ τα αντιμαχόμενα μέρη προσπαθούν να κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά των αμάχων και στις δύο πλευρές, καθώς και να πείσουν άλλα κράτη, δεν είναι εύκολο να αποκαλυφθούν τα πραγματικά γεγονότα.

Γι' αυτό εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε εάν ο κ. Zelensky ήταν ναρκωμένος ή «κουρασμένος» κατά την πρόσφατη συνέντευξή του σε ξένα μέσα: 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail