Ο Scholz μίλησε για τις συνέπειες σε περίπτωση άρνησης εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου

bundesregierung.de
Freepen.gr - Μια άμεση άρνηση των ευρωπαϊκών χωρών να εισάγουν ρωσικούς ενεργειακούς πόρους θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση στην Ευρώπη, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Στο πλαίσιο της άρνησης των ΗΠΑ να εισάγουν πετρέλαιο από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ένα παρόμοιο μέτρο συζητείται τακτικά στη Γερμανία και την ΕΕ. Οι γερμανικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως ένα τέτοιο μέτρο παραμένει μέρος πιθανών περαιτέρω δράσεων, αλλά επί του παρόντος το Βερολίνο θεωρεί απαραίτητο να συνεχίσει να εισάγει ρωσική ενέργεια, ενώ παράλληλα εργάζεται για τη σταδιακή κατάργησή της στο μέλλον.

«Τις τελευταίες δεκαετίες, η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα από τη Ρωσία έχει αυξηθεί. Ναι, θα τερματίσουμε αυτήν την εξάρτηση το συντομότερο δυνατό αλλά τώρα χιλιάδες θέσεις εργαζομένων θα κινδύνευαν, ολόκληροι τομείς της οικονομίας θα κινδύνευαν», είπε ο Σολτς, μιλώντας σε μια συζήτηση στη Bundestag.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail