SBU: Αποτρέψαμε ρωσικό σχέδιο δημιουργίας λαϊκών δημοκρατιών στη δυτική Ουκρανία

Freepen.gr - Το Κρεμλίνο σχεδίαζε να δημιουργήσει περισσότερες «λαϊκές δημοκρατίες» στο έδαφος της Ουκρανίας – αυτή τη φορά, στη δυτική Ουκρανία, για να υπονομεύσει την εθνική ενότητα και να εμποδίσει την προμήθεια όπλων στις πρώτες γραμμές.

Αυτό ανέφερε στο Facebook η Υπηρεσία Ασφαλείας SBU της Ουκρανίας.

Η «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ουκρανίας» θα περιλάμβανε τις περιοχές Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Ζακαρπατία, Λβιβ, Τερνοπίλ και Τσερνίβτσι.

Η λογική πίσω από την προσπάθεια ήταν να αποσταθεροποιήσει τα μετόπισθεν του ουκρανικού στρατού – τις περιοχές που δεν μπορούν να καταληφθούν από τα τακτικά στρατεύματα της Ρωσίας, σύμφωνα με τη δήλωση, που εκδόθηκε από τη μονάδα της SBU στην περιοχή Ivano-Frankivsk.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Το σκεπτικό ήταν η νεοεμφανιζόμενη «δημοκρατία» να στερήσει από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποστήριξη και συντήρηση από τα μετόπισθεν.

Η SBU συνέλαβε τον διοργανωτή και τα βασικά πρόσωπα του δικτύου υπό την ηγεσία της Ρωσίας στην περιοχή. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας, η ομάδα σκόπευε να στρατολογήσει περισσότερα από 500 άτομα ως μέρος του σχεδίου

Οι αυτονομιστές σχεδίαζαν να δυσφημήσουν τους τοπικούς αξιωματούχους ασφαλείας και να εμπνεύσουν τη δημόσια δυσπιστία, καθώς και να εξαλείψουν αξιωματούχους της τοπικής κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη ασφαλείας στην περιοχή.

Μετά από αυτό, το σχέδιο ήταν να καταληφθούν διοικητικά κτίρια και να ανακηρυχθούν "λαϊκές δημοκρατίες".

Η SBU κατέσχεσε «μανιφέστα» προς τον στρατό, τα στελέχη της ασφάλειας και τους πολίτες με εκκλήσεις να συμμετάσχουν στην ομάδα. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail