Πρώτο..."διαστημικό" χτύπημα στις ΗΠΑ από τη Roscosmos ύψους 4 δις δολαρίων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χάσουν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της άρνησης της Ρωσίας να προμηθεύσει πυραυλοκινητήρες για αμερικανικούς πυραύλους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Freepen.gr - «Προβλέπουμε το συνολικό ποσό της ζημιάς από την άρνηση προμήθειας κινητήρων πυραύλων σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Ρογκόζιν σε συνάντηση με βουλευτές από την παράταξη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR). Βίντεο από τη συνάντηση δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του κόμματος.

Ο Rogozin είχε δηλώσει στις 3 Μαρτίου πως η Roscosmos ανέστειλε την προμήθεια πυραυλικών κινητήρων στις ΗΠΑ.
 


Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων στη ρωσική διαστημική βιομηχανία στις 24 Φεβρουαρίου. Σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, ο επικεφαλής της Roscosmos τόνισε ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων Soyuz από το κοσμοδρόμιο Kourou στη Γαλλική Γουιάνα θα σταματήσουν και ότι Ρώσοι ειδικοί θα ανακληθούν.
 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail