Οι Patriot πήγαν Σλοβακία αλλά δεν αντικαθιστούν τους S-300

Τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot του γερμανικού στρατού. ΑΡ / Αxel Ηeimken
Freepen.gr - Στοιχεία του συστήματος αεράμυνας Patriot του ΝΑΤΟ άρχισαν να φτάνουν στη Σλοβακία την Κυριακή και η ανάπτυξή τους πρόκειται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ.

Το σύστημα κατασκευής των ΗΠΑ αποστέλλεται στη χώρα ως μέρος των προσπαθειών του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την άμυνα του ανατολικοευρωπαϊκού κράτους μέλους του ως απάντηση στη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Σλοβακία, η οποία είναι μέρος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ, έχει πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων και μοιράζεται σύνορα μήκους 100 χιλιομέτρων (62 μιλίων) με την Ουκρανία.

«Το σύστημα θα αναπτυχθεί προσωρινά στην αεροπορική βάση Sliac. Περαιτέρω περιοχές ανάπτυξης εξετάζονται… έτσι η ομπρέλα ασφαλείας καλύπτει το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα της σλοβακικής επικράτειας», έγραψε ο Ναντ σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Το σύστημα Patriot παρασχέθηκε στη Μπρατισλάβα από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, Γερμανία και Ολλανδία, και θα λειτουργεί από τα στρατεύματα από αυτές τις χώρες. Η ομάδα μάχης του μπλοκ στη Σλοβακία αναμένεται να αριθμεί 2.100.

Ο υπουργός είπε ότι το Patriot δεν θα αντικαταστήσει το S-300 της Σοβιετικής εποχής της Σλοβακίας, αλλά θα χρησιμεύσει ως πρόσθετο στοιχείο της αεράμυνας της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail