Ο NordStream 2 πέθανε, ζήτω ο Soyuz Vostok: Η Ρωσία προωθεί την κατασκευή τεράστιου αγωγού προς την Κίνα

Freepen.gr - Η Ρωσία προωθεί τα σχέδια για την κατασκευή ενός τεράστιου αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κίνα καθώς οι δυτικές κυρώσεις στραγγαλίζουν την οικονομία της.

Η Gazprom, ο ενεργειακός γίγαντας που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, δήλωσε ότι είχε υπογράψει σύμβαση για την εκτέλεση εργασιών σχεδιασμού και έρευνας στο πλαίσιο της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Soyuz Vostok. Η Gazprom είπε πως ο προτεινόμενος αγωγός θα παραδίδει έως και 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ή 1,8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ρωσικού φυσικού αερίου κάθε χρόνο στην Κίνα μέσω Μογγολίας.

Το Bloomberg ανέφερε ότι εάν τα σχέδια για τον αγωγό πραγματοποιηθούν, θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη συμφωνία της Gazprom με την Κίνα.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας για εξαγωγές και εισαγωγές και αγόρασε το ένα τρίτο των εξαγωγών αργού πετρελαίου της Ρωσίας το 2020, ανέφερε το Reuters, προσθέτοντας πως η Κίνα προμηθεύει τη Ρωσία με προϊόντα όπως τηλέφωνα, παιχνίδια και ρούχα.

* πληροφορίες businessinsider.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail