Ο Μπάιντεν απαγόρευσε προσωπικά τη μεταφορά πολωνικών MiG-29 στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απαγόρευσε προσωπικά τη μεταφορά πολωνικών MIG-29 στην Ουκρανία, φοβούμενος μια κλιμάκωση της κατάστασης, αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει τώρα ότι η απόφαση ελήφθη στην κορυφή από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος άσκησε βέτο στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών για να μην προκαλέσει τον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντιμίρ Πούτιν και να αποτρέψει μια κλιμάκωση.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενέκριναν την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τα στείλει στην Ουκρανία από τη βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, πιστεύοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε κλιμάκωση. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι δήωσε νωρίτερα ότι η μεταφορά άλλων τύπων όπλων διαφέρει από την παροχή πολεμικών αεροσκαφών «που μπορούν να περάσουν τα σύνορα και να διεξάγουν επιχειρήσεις σε ρωσικό έδαφος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail