Maskirovka το κονβόι στο Κίεβο; Τα κέρδη της Ρωσίας μια εβδομάδα μετά

Στις 1 Μαρτίου 2022 εμφανίστηκαν δορυφορικές φωτογραφίες, δυτικής προέλευσης, σύμφωνα με τις οποίες ένα κονβόι δεκάδων χιλιομέτρων ρωσικών θωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης βρίσκεται 25-30 χλμ έξω από το Κίεβο. Το κονβόι είναι κάτι σαν λάστιχο, αφού αρχικά είχε μήκος 27χλμ και αργότερα 64χλμ.

Του Στρατή Μαζίδη

Την ίδια ώρα στα κανάλια ορισμένοι αναπαράγοντας δηλώσεις - εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων που κάνουν λόγο για κακή επιμελητεία, έλλειψη καυσίμων και φαγητού κ.ο.κ. Αυτοί οι ισχυρισμοί μάλλον δεν πρέπει να διατυπώνονται στα σοβαρά. Να υποθέσουμε ότι η ρωσική επιχείρηση εμπεριέχει αστοχίες, αβλεψίες κτλ, αλλά δεν υπολόγισαν τα καύσιμα; Να θυμίσουμε πως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν με επιτυχία έναν πόλεμο στη Συρία και ακόμη τον διεξάγουν συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά του ISIS κι ενισχύοντας το Συριακό Στρατό.

Το ερώτημα είναι το εξής. Μία εβδομάδα μετά η Ρωσία μετρά πρόοδο επί του πεδίου; Η απάντηση είναι, ναι, παρά την ομολογουμένως γενναία αντίσταση αρκετών Ουκρανών [εννοώ τους απλούς πολίτες και όχι τους νεοναζιστές που πέτυχαν τελικά το διαμελισμό της χώρας τους], διότι υπάρχουν κι εκείνοι στα ανατολικά που έχουν άλλη άποψη.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Τι έχει πετύχει η Ρωσία;

» Πέταξε εκτός Αζοφικής Θάλασσας την Ουκρανία, η οποία ελέγχει μόνο την υπό πολιορκία Μαριούπολη. 

» Επέκτεινε την περιοχή που ελέγχει βόρεια της Κριμαία, την ένωσε με το Ντονμπάς στα πλαίσια της περικύκλωσης της Μαριούπολης και έλυσε οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης της χερσονήσου ανατινάζοντας το φράγμα.

» Πήρε τον έλεγχο της Μελιτόπολης

» Πήρε τον έλεγχο της Χερσώνας και έφτασε έξω από το Μικολάεφ με πιθανό απώτερο προορισμό την Οδησσό

» Ελέγχει το Τσέρνομπιλ

» Πολιορκεί το Χάρκοβο

» Πολιορκεί το Κίεβο

» Ελέγχει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Μέσα στα όσα λάθη έχει κάνει [πχ πως απογειώνονται ακόμη τα όποια τουρκικά UAV ή αναφέρονται καταρρίψεις ρωσικών μαχητικών αφού διέλυσε τις αμυντικές υποδομές της Ουκρανίας;], τα παραπάνω δεν τα λες λίγα.

Την ίδια ώρα λοιπόν που όλοι κοιτούν το Κίεβο, η Ρωσία προχωρά στο νότο έτοιμη να πάρει τον έλεγχο όλης της ακτής, να καταστήσει περίκλειστη την Ουκρανία και να μεγενθύνει τη ρωσική ΑΟΖ - υφαλοκρηπίδα. Μην ξεχνάμε ότι η νήσος Οφιούσα ήταν από τα πρώτα εδάφη που κατέλαβαν οι Ρώσοι. Τυχαίο;

Maskirovka το κονβόι στο Κίεβο; Ίσως, ή τουλάχιστον ο τελευταίος σταθμός της πολεμικής περιπέτειας αν χρειαστεί. Θα προηγηθούν άλλοι σταθμοί πρώτα (πχ Μαριούπολη, Οδησσός, Χάρκοβο). Μέχρι τότε το μέτωπο στο Κίεβο θα κάνει καλά τη δουλειά του. Κι ήδη ο Ζελένσκι με τα λόγια του την Πέμπτη έδειξε πως τα σύννεφα πλησιάζουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail