Η Indian Oil Corporation αγοράζει 3 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού Urals

facebook.com/IndianOilCorp
Freepen.gr - Η Indian Oil Corporation (IOC), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου της χώρας, αγόρασε 3 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού Ural από τον έμπορο ενέργειας και εμπορευμάτων Vitol με έδρα τη Γενεύη για παράδοση τον Μάιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο πηγές του. Αυτή είναι η πρώτη αγορά από την Ινδία ρωσικής κατηγορίας Ural, από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρει η jagran.com.

Το ρεπορτάζ του Reuters επικαλέστηκε περαιτέρω πηγές του πως η IOC δεν είδε κανένα πρόβλημα να πληρώσει για το φορτίο, καθώς «το πετρέλαιο ως εμπόρευμα δεν απαγορεύεται» και ότι δεν συναλλάσσεται με οντότητα υπό κυρώσεις.

Προηγουμένως, στα τέλη Φεβρουαρίου, η Indian Oil Corporation είχε σχολιάσει ότι θα αγόραζε ρωσικό πετρέλαιο σε «βάση παράδοσης», προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιπλοκή σχετικά με τη ναύλωση πλοίων και την ασφάλιση.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ακριβώς την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ότι η Indian Oil Corporation αγόρασε τα ρωσικά Ural για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Σε διαγωνισμό για την αναζήτηση πετρελαίου με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, η IOC είχε αγοράσει 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου Urals από τους ευρωπαίους εμπόρους Vitol και Trafigura, το οποίο θα παραδοθεί τον Απρίλιο. Η τελευταία αγορά Urals θα παραδοθεί το Μάιο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail