Μόσχα: Αν η Ευρώπη αναγκάσει την Gazprom να κλείσει τη βαλβίδα

Freepen.gr - Εάν η Ευρώπη, με τη συμπεριφορά της, αναγκάσει την Gazprom να κλείσει τη βαλβίδα, θα πρέπει μόνο να ελπίζει σε θέρμανση και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Τσίζοφ, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν είπε πως μετατρέποντας τις πληρωμές σε ρούβλια για το φυσικό αέριο "κλείνει τη βαλβίδα"

Η κατάσταση με τους ρωσικούς μεταφορείς ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνητικές κρίσεις στις ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Τσίζοφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη θα πρέπει να στραφεί σε πληρωμές για ρούβλια, ανεξάρτητα από το τι υπόσχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν .

"Το μέγιστο που μπορούν να προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι <...> αυτό είναι 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου - αυτό είναι περίπου το δέκα τοις εκατό αυτού που παρέχεται από τη Ρωσία στις χώρες της ΕΕ. Το δέκα τοις εκατό είναι, όπως καταλαβαίνετε, ένα αρκετά μικρό μερίδιο», είπε ο Τσίζοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail