Συμμετοχή των ΕΔ στη Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 22» ανατολικά της Σικελίας

Την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 22», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Σικελίας.

 Η Άσκηση «DYNAMIC MANTA» είναι τύπου LIVEX/MAREX/SUBEX (Live-Maritime-Submarine Exercise), διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση και αποσκοπεί στην εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο και στον Πόλεμο Επιφανείας, για την επαύξηση της συνέργειας και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητάς τους.



Η διαρκής συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην σειρά ασκήσεων «DYNAMIC MANTA» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των ΕΔ και συμβάλει στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, στην αύξηση της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας, καθώς και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών Συμμαχικών Δυνάμεων με ιδιαίτερη έμφαση στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο.


Πέραν των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχαν δυνάμεις από την Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, καθώς και η SNMG 2 στο σύνολό της.

Πλάνα από άλλες δυνάμεις που συμμετείχαν στην άσκηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail