Τα τουρκικής κατασκευής drones είναι αποτελεσματικά αλλά δεν «αλλάζουν παιχνίδι» στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Τα τουρκικής κατασκευής οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποδεικνύονται αποτελεσματικά εναντίον του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, αλλά είναι απίθανο να «αλλάξουν το παιχνίδι» στη σύγκρουση, ανέφερε την Τετάρτη η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Η Τουρκία άρχισε να πουλά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 εγχώριας παραγωγής στην Ουκρανία το 2019 ως μέρος μιας ολοένα και πιο στενής αμυντικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Τα drones έχουν αποκτήσει τρομακτική φήμη αφού απέδωσαν ιδιαίτερα καλά εναντίον δυνάμεων που είναι εξοπλισμένες από τη Ρωσία στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και κατά τον πόλεμο του 2020 μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για την αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Ταλ Ίνμπαρ, ανώτερος ερευνητής στη Συμμαχία Υποστήριξης Πυραυλικής Άμυνας που εδρεύει στις ΗΠΑ, είπε στη Haaretz ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε από την Ουκρανία φαίνεται να δείχνει TB2 να χρησιμοποιούνται με σημαντική επιτυχία εναντίον ρωσικών μονάδων τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η τεχνολογία αυτή «δεν άλλαξε το παιχνίδι», εν μέρει λόγω των περιορισμών στον αριθμό των drones που μπορεί να αναπτύξει η Ουκρανία αυτήν την στιγμή.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

"Δεν είναι μια περίπτωση όπως είδαμε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με (εκτεταμένη) χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Αζερμπαϊτζάν", είπε ο αναλυτής. "Από ό,τι είδαμε, τα (TB2) είναι αποτελεσματικά, αλλά δε γνωρίζουμε την ποσότητα των κατεστραμμένων οχημάτων στο τη ρωσική πλευρά», πρόσθεσε.

Η πρώτη παράδοση TB2 από την Τουρκία στην Ουκρανία το 2019 φέρεται να περιελάμβανε μόνο έξι drones. Ωστόσο, τη Δευτέρα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να λάβει περισσότερες μονάδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail