Μόσχα: Ουκρανοί εθνικιστές δεν αφήνουν τους αμάχους να φύγουν μέσω των διαδρόμων του ρωσικού στρατού

Freepen.gr - Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρείχαν διαδρόμους για αμάχους σε όλα τα σημεία συγκρούσεων στην Ουκρανία, αλλά οι εθνικιστές δεν αφήνουν τον κόσμο να βγει, είπε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

"Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, εκατοντάδες ξένοι υπήκοοι προσπαθούν να φύγουν από τη ζώνη μάχης, αλλά δεν τους επιτρέπεται. Πρακτικά τους κρατούν ομήρους, παίζοντας για να κερδίσουν χρόνο. Ή προτείνουν να τους εκκενώσουν μέσω Lvov στην Πολωνία. Δηλαδή, να οδηγήσουν σε ολόκληρη την εμπόλεμη ζώνη, θέτοντάς τους σε κίνδυνο», είπε ο Πούτιν.

"Οι στρατιώτες μας παρείχαν διαδρόμους σε όλες τις ζώνες συγκρούσεων ανεξαιρέτως, παρείχαν οχήματα ώστε πολίτες, ξένοι πολίτες, να έχουν την ευκαιρία να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος. Τονίζω για άλλη μια φορά ότι οι εθνικιστές δεν τους αφήνουν να το κάνουν", τόνισε ο Πούτιν.

Τόνισε επίσης ότι οι εθνικιστές ζητούν τώρα από τους ξένους υπηκόους να απευθυνθούν στις αρχές τους, οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να αποτανθούν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Πρακτικά, οι άνθρωποι πέφτουν κάτω από τα πυρά», συνόψισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail