Σχεδιάζει επιχείρηση στην Κριμαία το Κίεβο; Κατερρίφθη κατασκοπευτικό drone

Pixabay
Freepen.gr - Η Ουκρανία προσπάθησε να «διερευνήσει» την αεράμυνα της περιοχής εκτοξεύοντας ένα drone προς την κατεύθυνση της, δήλωσε στο RIA Novosti ο Γκεόργκι Μουράντοφ, μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κριμαίας στον Πρόεδρο κι αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της περιοχής.

«Μόλις τις προάλλες, τα συστήματα αεράμυνας μας κατέρριψαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Tu-141 Strizh πάνω από το έδαφος της Κριμαίας. Εκτοξεύτηκε από την Οδησσό. Εκεί, στο χωριό Raukhovka, στην περιοχή Berezovsky,  εδρεύει η 321η χωριστή μοίρα μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης Έτσι, οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να διερευνήσουν πόσο ισχυρή είναι η αεράμυνα της περιοχής, ώστε την επόμενη φορά να προσπαθήσουν να πετύχουν πραγματικό πλήγμα», είπε ο πολιτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό απέχει πολύ από την πρώτη εχθρική ενέργεια της Ουκρανίας προς τη ρωσική Κριμαία.

"Τα τελευταία οκτώ χρόνια, υπήρξαν πολλές τέτοιες απόπειρες. Αυτές είναι η ένοπλη πρόκληση το φθινόπωρο του 2018 στο στενό του Κερτς , η κατάσχεση αλιευτικών σκαφών της Κριμαίας, η απαγωγή κατοίκων και πολλά άλλα. Ο κατάλογος με τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου κατά των κατοίκων της χερσονήσου είναι πολύ εκτεταμένα. Όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί, ο λογαριασμός θα παρουσιαστεί σύντομα», τόνισε ο Μουράντοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail