Το DNA των «Τούρκων» στην Τραπεζούντα (Πόντος) είναι ελληνικό

Ότι μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων «Τούρκων» είναι ελληνικής καταγωγής, απόγονοι εξισλαμισμένων – εκτουρκισμένων Ελλήνων, είναι γνωστό από την ιστορία. Όπως επίσης πολλοί «Τούρκοι» είναι αρμενικής, κουρδικής, αραβικής, λαζικής και κιρκάσσιας καταγωγής.

Από: tribune.gr

Από όταν όμως ξεκίνησαν τα τεστ DNA στην Τουρκία, με πολλούς «Τούρκους» να αναζητούν τις ρίζες τους, το τουρκικό καθεστώς έχει βρει τον μπελά του.

Ο εκτουρκισμός καταρρέει, ιδίως σε περιοχές που υπήρξαν επί χιλιετίες κοιτίδες και οχυρά του Ελληνισμού, όπως ο Πόντος.

Στον Πόντο μέχρι και σήμερα υπάρχουν ελληνόφωνα ορεινά χωριά, μουσουλμάνων Ελλήνων Ποντίων, όπως και ξέρουμε ότι στην Τραπεζούντα, την πρωτεύουσα του Πόντου, ολόκληρες γειτονιές κατοικούνται από ελληνόφωνους «Τούρκους», κάτι που έχει παραδεχτεί και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου.

Δεν είναι όμως μόνο η ελληνική γλώσσα που μαρτυρεί την ελληνική καταγωγή των κατοίκων της Τραπεζούντας. Είναι και τα τεστ DNA.

Μάλιστα, πολύ πρόσφατα, έρευνα απέδειξε ότι οι κάτοικοι της Τραπεζούντας δεν είναι Ασιανοί (Ασιάτες).

Τούρκος ανάρτησε τον χάρτη της πόλης, όπου με μπλε χρώμα είναι χρωματισμένες οι συνοικίες με ασιατικό DNA και ομολόγησε:

«Εκτός από μερικές γειτονιές, δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Τραπεζούντα».

Και συνέχισε: «Εάν κάνω τεστ DNA θα βγω Πόντιος Έλληνας».

Να σημειωθεί ότι οι αναρτήσεις αυτές έγιναν σε τουρκικό εθνικιστικό προφίλ.

Οι ελληνικής καταγωγής «Τούρκοι» στον Πόντο υπολογίζονται στα 2 εκατ. ανθρώπους.

Αρκετοί μουσουλμάνοι ελληνόφωνοι Πόντιοι, συνειδητοποιώντας την ελληνική τους καταγωγή, έχουν καταφύγει και ζουν στην Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail