Η Ρωσία έκανε περίπατο βομβαρδίζοντας την de Facto βάση του ΝΑΤΟ στο Γιαβόριφ

Ο Πρόεδρος Πούτιν δεν έπαιζε όταν προειδοποίησε τον κόσμο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 24 Φεβρουαρίου προς το ρωσικό λαό, ανακοινώνοντας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στην Ουκρανία ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (RAF) θα απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιονδήποτε τρίτο επιχειρήσει να παρέμβει στην ειρηνευτικές δραστηριότητες στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Ριάμπκοφ πρόσθεσε σε αυτό αποκαλύπτοντας πως «προειδοποιήσαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενορχηστρωμένη άντληση όπλων από πολλές χώρες δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, είναι μια κίνηση που μετατρέπει αυτές τις νηοπομπές σε νόμιμους στόχους». Μια μέρα αργότερα, η RAF βομβάρδισε την de facto βάση του ΝΑΤΟ στο Γιαβόριφ ακριβώς κοντά στα πολωνικά σύνορα που ο The Guardian αναφέρθηκε στο ότι είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν ξένους στρατιωτικούς εκπαιδευτές από αυτό το αντιρωσικό μπλοκ.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία προχώρησε στην πορεία υποστηρίζοντας την προηγούμενη ομιλία της με τις αποφασιστικές ενέργειες που προειδοποίησε νωρίτερα ότι θα αναγκαζόταν να αναλάβει για αυτοάμυνα. Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί πλέον την αποφασιστικότητα του Προέδρου Πούτιν, αν αυτή η αμφιβολία υπήρχε έστω και ειλικρινά, δηλαδή. Όπως ακριβώς προειδοποίησε ο συγγραφέας πριν από 8 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014, «Η Πολωνία είναι η...Σλαβική Τουρκία της Αποσταθεροποίησης του ΝΑΤΟ» στην Ουκρανία, καθώς παίζει τον ίδιο ρόλο εκεί για λογαριασμό των ΗΠΑ με την Τουρκία στη Συρία την τελευταία δεκαετία. Είναι σημαντικό πως η Πολωνία εξέθεσε επίσης τις ΗΠΑ ως αναξιόπιστο σύμμαχο μόλις την περασμένη εβδομάδα αφού προσφέρθηκε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Rammstein στη Γερμανία πριν από την προτεινόμενη μεταφορά τους στην Ουκρανία, κάτι που η Ουάσιγκτον αρνήθηκε τελικά να κάνει παρά το γεγονός ότι νωρίτερα προέτρεψε τους υποτελείς της στο ΝΑΤΟ να στείλουν τέτοια συστήματα απευθείας στην εμπόλεμη χώρα.

Αυτός ο επίδοξος ηγέτης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΚΑΕ) είναι επομένως απίθανο να παρασυρθεί σε αποστολή στην Ουκρανία λόγω των πολύ αξιόπιστων ανησυχιών ότι θα μπορούσε εύκολα να εγκαταλειφθεί από την Αμερική εάν το κάνει ακριβώς όπως εγκατέλειψε ο υποτιθέμενος «σύμμαχός» της την έξυπνη πρότασή της για τα μαχητικά. Παρόλα αυτά, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει πως η Πολωνία εξακολουθεί να θέλει να ασκήσει επιρροή σε αυτό το γειτονικό έθνος, ίσως υποστηρίζοντας ακόμη και το κερδοσκοπικό σενάριο της υποστήριξης μιας δεύτερης αποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας της Δυτικής Ουκρανίας» (WUPR) σε περίπτωση που η αφύσικη μίνι αυτοκρατορία του Λένιν καταρρεύσει, όπως κάποιοι προβλέπουν ότι μπορεί να συμβεί σύντομα, ειδικά μετά από ανεπιβεβαίωτες αναφορές πως η περιοχή Kherson που έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου απελευθερωθεί από τους Ρώσους ενδέχεται να έχει σύντομα ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Σε αυτό το σενάριο, το WUPR θα μπορούσε να διεξαγάγει αμέσως το δικό του δημοψήφισμα για την ένταξη στην Πολωνία-μέλος του ΝΑΤΟ (βλέποντας πώς το έδαφός του προηγουμένως έπεσε υπό τον έλεγχο της Δεύτερης Πολωνικής Δημοκρατίας του Μεσοπολέμου) ή αμέσως να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο αντιρωσικό μπλοκ, με το καθένα από αυτά να έχει αποτέλεσμα να τεθεί υπό την πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ και τις εγγυήσεις αμοιβαίας άμυνας μέσω του άρθρου 5. Δεν είναι σαφές πώς θα απαντούσε η Ρωσία σε αυτήν την περίπτωση, αλλά σχεδόν σίγουρα θα σήμαινε το τέλος του ουκρανικού κράτους, αν και όλα τα μέρη στη σύγκρουση (τόσο τα άμεσα όπως η Ρωσία όσο και οι έμμεσες πλευρές όπως οι ΗΠΑ) με εξαίρεση το ίδιο το Κίεβο μπορεί να έχουν ήδη αποδεχτεί πως αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα τετελεσμένο γεγονός.  

Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία μόλις έδειξε ότι έχει την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τις δυνάμεις της από αυτά τα θανατηφόρα όπλα που το ΝΑΤΟ στέλνει στην Ουκρανία, ακόμη κι αν ξένοι εκπαιδευτές μπορεί να ήταν παρόντες στη de facto βάση αυτού του μπλοκ στα πολωνικά σύνορα. Αυτό σηματοδοτεί ότι θα εμπλακεί επίσης με τέτοιες ξένες δυνάμεις, είτε πρόκειται για ένστολα στρατεύματα του ΝΑΤΟ είτε για πληρεξούσιους μισθοφόρους, αν τολμήσουν να επιτεθούν απευθείας στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αφού η Ρωσία καταστρέφει ήδη τις ανεπίσημες βάσεις τους από τις οποίες λάμβαναν φονικά όπλα για να τα παραδώσουν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) και στα φασιστικά τάγματα τους. Η έμμεση εχθρότητά τους προς τη Ρωσία και η ανοιχτή πρόθεσή τους να σκοτώσουν τα στρατεύματά της με πληρεξούσιο καθιστούν οποιαδήποτε από τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία νόμιμους στόχους για τη Μόσχα. Έχοντας αυτό κατά νου, το ΝΑΤΟ θα έκανε καλά να αποσύρει τα στρατεύματά του από αυτή τη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail