Συμμετοχή Ελληνικών ΕΔ στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22»

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση των διασυμμαχικών, διμερών και πολυμερών δράσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, το Σάββατο 05 Μαρτίου 2022 και κατόπιν πρόσκλησης του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας για εκ νέου συμμετοχή της Χώρας μας στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22», η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ εντάχθηκε στην «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου» (Carrier Strike Group – CSG) του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης, διατέθηκε επίσης το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ σε ρόλο ASSOCIATED SUPPORT.

Στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» και στην Ναυτική Δύναμη που συνοδεύει το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE που είναι και το Πλοίο Διοικήσεώς της, συμμετέχουν επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις του Βελγίου και των ΗΠΑ.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στην εν λόγω Επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard (πατήστε εδώ), σε εφαρμογή της «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια» μεταξύ των Κυβερνήσεων των 2 Χωρών.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Εντασσόμενες στην εν λόγω Δύναμη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν για δεύτερη φορά στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22», η οποία λαμβάνει χώρα στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου διεξάγοντας προκεχωρημένες δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του CSG και την συνεισφορά στην διάταξη αποτροπής και άμυνας της Συμμαχίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail