Δυτικά ΜΜΕ; Μη σας φανεί παράξενο αν σας πουν μια ημέρα ότι οι Ουκρανοί πολιορκούν τη Μόσχα!

Υπάρχει ένας κλασικός τρόπος προπαγάνδας για να πλήξει κανείς τον αντίπαλο του. Σηκώνοντας πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και των υποτιθέμενων δυνατοτήτων του. Και αυτό, ενώ γνωρίζει ότι δεν είναι έτσι, αλλά απλά περιμένει ότι θα περάσει από κάτω και θα αποτύχει, ώστε στη συνέχεια να τον απομυθοποιήσει. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και με την Ρωσία στον πόλεμο της με την Ουκρανία. Θα θυμάστε, ότι στην αρχή του πολέμου, κυκλοφορούσε στα δυτικά ΜΜΕ η "υπεύθυνη" πληροφορία, πως η Ρωσία θα καταλάμβανε το Κίεβο σε μόλις 4 ημέρες! 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Αυτό, φυσικά, δεν το ισχυρίστηκε ποτέ η Ρωσία για τον εαυτό της. Αυτό το διέδιδε μόνο η συντονισμένη αναμετάδοση όλων των δυτικών ΜΜΕ και των ελληνικών, με πηγή απευθείας από το Πεντάγωνο και σχετικά άρθρα στις ναυαρχίδες της προπαγάνδας, Ουάσιγκτον Πόστ, Νιού Γιορκ Τάιμς κ.α που ο Τραμπ κάποτε αποκαλούσε φεικ νιους. 

Όταν πέρασαν οι 4 ημέρες και η Ρωσία δεν κατέλαβε (όπως είναι φυσικό) το Κίεβο, τότε άρχισαν το άλλο τροπάρι. "Η Ρωσία απέτυχε", "Η Ρωσία δεν είναι όσο δυνατή έλεγε" κλπ. Πρώτα σήκωσαν δηλαδή τον πήχη πολύ ψηλά από μόνοι τους και έπειτα αποφάνθηκαν ότι η Ρωσία πέρασε από κάτω. Ποιοι; Οι Αμερικανοί, που τους πήρε 87 ημέρες για να φτάσουν στη Μοσούλη με έναν ιρακινό αντίπαλο υποδεέστερο των Ουκρανών. Με την ίδια παρελκυστική και διαστρεβλωτική τακτική διαχειρίζονται τις πληροφορίες και τις εικόνες εδώ και 30 ημέρες πολέμου.

Όλα είναι στημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε η εικόνα της Ρωσίας να αποδομείται πάντα, σε οποιαδήποτε περίπτωση. Για παράδειγμα: Όταν η Ρωσία στην αρχή προχωρούσε αργά για να μην προκαλέσει απώλειες σε αμάχους, άρχισαν να την περιγελούν, ότι δήθεν τα βρήκε σκούρα με τους Ουκρανούς. Όταν όμως η Ρωσία άρχισε το σκληρό τζαζ για να περισώσει το γόητρο της, άρχισαν το τροπάρι από την ανάποδη: "Οι Ρώσοι που σκοτώνουν γυκαικόπαιδα". Ό,τι και να κάνει η Ρωσία για τα δυτικά ΜΜΕ είναι χαμένη. Είτε θα είναι αδύναμη, είτε σκληρή και απάνθρωπη.

Τη μεθοδευμένη ενημέρωση μας, έχουν αναλάβει επαγγελματίες του είδους, Αμερικανικά Ινστιτούτα Σκέψης και Άμυνας, ειδικοί αναλυτές, διεθνολόγοι και κάθε λογής απόστρατοι ειδήμονες που έχουν κρεμάσει τα άκαπνα καριοφίλια τους στο σαλόνι. Όλοι έλκουν τις δήθεν πληροφορίες τους, σαν από ένα είδος αυθεντίας της αλήθειας, από πηγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της Ουάσιγκτον Πόστ, των Νιού Γιορκ Τάιμς, κλπ. Κάτι που θυμίζει το λαϊκό: "Να ρωτήσω τον μπάρμπα μου τον ψεύτη, για να μάθω την αλήθεια". Όσα μας λένε είναι τόσο εξόφθαλμα ανακριβή, που ακόμα και τα ίσια μαλλιά κατσαρώνουν! Μας λένε, ότι οι Ρώσοι καταστρέφουν γέφυρες, ενώ το λογικό είναι ότι αυτό το κάνουν οι αμυνόμενοι για να καθυστερήσουν τους επιτιθέμενους και όχι το αντίθετο. Μας λένε ότι βομβαρδίζουν νοσοκομεία, μαιευτήρια και θέατρα και ας γνωρίζουν οι Ρώσοι, ότι είναι αντίθετο προς το συμφέρον τους, αφού τους εκθέτει και τους δυσφημεί. Μας λένε δηλαδή, ότι οι Ρώσοι είναι εντελώς παράλογοι και δεν γνωρίζουν καν το συμφέρον τους. 

Αυτοί, οι κατά τα άλλα "σοβαροί" άνθρωποι μας λένε λίγο πολύ, ότι οι Ρώσοι έμειναν από καύσιμα, ότι οι στρατιώτες πεινάνε, ότι δεν έχουν ούτε πυρομαχικά, ότι οι πύραυλοι τους τελειώνουν, ότι λιποτακτούν, ότι δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο, ότι δεν έχουν καταλάβει μεγάλες πόλεις, ότι έχουν σκοτωθεί από 14.000 έως 40.000 (βάλε και άλλο κυρ Στέφανε!), ότι οι Ουκρανοί κάνουν αντεπιθέσεις και σχεδόν νικούν και ότι οι Ρώσοι ηττώνται. Μάλιστα ο Ζελένσκι ζήτησε από τους Ρώσους να παραδοθούν και γενναιόδωρα προσφέρθηκε να τους συγχωρέσει! Μη σας φανεί παράξενο, αν σας πουν μια ημέρα, ότι οι Ουκρανοί πολιορκούν τώρα τη Μόσχα! Γιατί δεν μας λέει κανείς τις πραγματικές απώλειες του Ουκρανικού στρατού και την κατάσταση του, ώστε να κρίνουμε εμείς, ποιος νικά και ποιος ηττάται; Γιατί μιλούν για αποτυχία του ρωσικού στρατού, ενώ έχει καταλάβει ήδη ουκρανικό έδαφος στο μέγεθος της Μ. Βρετανίας; Γιατί απαγορεύουν την αντίθετη ενημέρωση;

Τώρα ξεκίνησαν καινούργιο τροπάρι: «Ο Πούτιν είναι άρρωστος και πεθαίνει», «Ετοιμάζεται εσωτερική αντίδραση για να τον ρίξουν» κλπ. Θυμάμαι, ότι τον Ερντογάν τον πεθαίνουν εδώ και 10 χρόνια και ακόμα εδώ είναι. Προς τι όλα αυτά τα ψέματα και οι υπερβολές; Και μάλιστα από χείλη "σοβαρών" ανθρώπων; Πολύ φοβάμαι, ότι άνθρωποι ψεύτες και αδίστακτοι μας σπρώχνουν επίμονα προς ένα γενικό ολοκαύτωμα…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail