Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δημοσιεύσουν στοιχεία για στρατιωτικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να αποσαφηνίσουν τις δραστηριότητες βιολογικής στρατιωτικοποίησής τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Liqian σε μια ενημέρωση την Τρίτη, σχολιάζοντας αναφορές για βιολογικά εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.

«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την αμερικανική πλευρά να αποσαφηνίσει πλήρως τις δραστηριότητες βιολογικής στρατιωτικοποίησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», είπε ο διπλωμάτης.

Ο Liqian τόνισε ότι οι στρατιωτικές-βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι απλώς η «κορυφή του παγόβουνου».

"Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ελέγχει 336 βιοεργαστήρια σε 30 χώρες με το πρόσχημα της συνεργασίας για τη μείωση των κινδύνων βιοασφάλειας και την ενίσχυση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας. Καλά ακούσατε, 336", είπε ο Liqian.

Ο Κινέζος διπλωμάτης σημείωσε πως για δύο δεκαετίες οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται μονομερώς τον έλεγχο στις βιολογικές εγκαταστάσεις τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για το έργο των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία ενώ τα εργαστήρια της Κεντρικής Διεύθυνσης Υγειονομικής και Επιδημιολογικής Διεύθυνσης του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας συμμετείχαν στο αμερικανικό στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα, όπως προκύπτει από μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε από το ρωσικό υπουργείο της Άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail