Αντώναρος: Η κυβέρνηση "αισχροκερδεί" σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών με τα καύσιμα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας κοροϊδεύει. Μας λέει ότι δεν έχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειώσει δραστικά ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα. Μας λέει ότι θα μειωθούν τα δημόσια έσοδα. Εκείνο που δεν μας λέει είναι ότι στην ουσία "αισχροκερδεί" σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών: Καθώς ανεβαίνει η τιμή λίτρου βενζίνης ή ντιζελ αυξάνουν και τα έσοδα από ΦΠΑ που υπολογίζεται με 24% στη συνεχώς αυξανόμενη τιμή μονάδας. 

Ευάγγελος Αντώναρος 

Αντίθετα σταθερή μένει η επιβάρυνση των 70 λεπτών σε κάθε λίτρο βενζίνης για τον λεγόμενο Ειδικό Φόρο (ΕΦΚ). Όσο κι αν πάει η τελική τιμή. Ψηλά η χαμηλά.

Γι αυτό πολλές ευρωπαϊκές χώρες είτε έχουν μειώσει (πχ. Πολωνία από 23% σε 8%) τον ΦΠΑ είτε συζητούν να τον μειώσουν όπως η Γερμανία (από 19% σε 7%). Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ γίνεται δε συζήτηση για πλήρη -- προσωρινή -- κατάργηση του ΦΠΑ στα καύσιμα. Άλλες, τέλος, χώρες όπως η Γαλλία συζητούν την επιβολή "ανωτάτης τιμής" που πάλι ισοδυναμεί με μείωση φόρων.

Η δική μας κυβέρνηση βαριακούει τόσο ώστε δεν ακούει την κοινωνική κατακραυγή που θεριεύει;

Ειδικά μάλιστα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου οι μισθοί είναι στο 1/3 η 1/4 των μισθών στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail