Βούλγαρος πρωθυπουργός: Είναι παράλογο να δώσουμε μαχητικά στην Ουκρανία!

Dnevnik
Freepen.gr - Η Βουλγαρία δε θα δώσει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Kiril Petkov σε μια ενημέρωση, διαψεύδοντας αναφορές ότι πολεμικά αεροσκάφη του βουλγαρικού στρατού (MiG-29) και άλλων σοβιετικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του εναέριου χώρου της.

«Γενικά μας λείπουν αεροπλάνα, δεν μπορούμε να δώσουμε τα μόνα αεροπλάνα που έχουμε σε κανέναν. Έχουμε μικρό αριθμό ιπτάμενων αεροπλάνων, έχουμε πρόβλημα με την προμήθεια ανταλλακτικών», είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το novinite.com.

«Είναι εντελώς παράλογο να τα δώσουμε αυτήν την στιγμή», πρόσθεσε ο Petkov σχετικά με το θέμα ότι τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτρέπονταν στην Ουκρανία. Αυτή τη θέση επανέλαβε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για Οικονομία και Βιομηχανία Κορνέλια Νίνοβα. Στο BTV, δήλωσε ότι δεν είχαν εξαχθεί όπλα στην Ουκρανία και δεν υπήρξε επίσημο αίτημα για κάτι τέτοιο.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα πάντως ο πρωθυπουργός μίλησε για τη στρατιωτική-υλικοτεχνική βοήθεια που θα παράσχει η χώρα, αλλά δεν διευκρινίζεται τι σημαίνει. Ο Πέτκοφ ανακοίνωσε μόνο πως θα συντονιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στα πλαίσια της «κοινής βοήθειας». Σύμφωνα με τους νόμους στη Βουλγαρία, μια τέτοια βοήθεια πρέπει να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Υπάρχει σαφήνεια στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Βουλγαρία στην Ουκρανία: «Οργανώνονται αρκετά φορτηγά, τα οποία είναι γεμάτα ρούχα, σκηνές, κουβέρτες, παπούτσια, τα οποία το Υπουργείο Μεταφορών σκέφτεται πώς να μεταφέρει στην Ουκρανία, κάτι που δεν είναι εύκολο έργο. Είναι εύκολο να φτάσεις στα σύνορα αλλά πώς λες ότι είναι απλά κουβέρτες και όχι κάτι άλλο; Αυτό είναι κάτι που ξεκαθαρίζεται αυτή τη στιγμή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail