Η Ρωσία δε θα αποσυρθεί από τη Συρία λόγω της επιχείρησης στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα αποσυρθεί από τη Συρία για να επικεντρωθεί στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, δήλωσε πηγή κοντά στις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία στο al-Mayadeen TV.

Η πηγή, η οποία εδρεύει στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας, είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι ότι η συνεχιζόμενη επιχείρηση στην Ουκρανία δε θα επηρεάσει τις δεσμεύσεις της Ρωσίας στη Συρία, τονίζοντας πως η Ρωσία είναι ο πρωταρχικός εγγυητής της κατάπαυσης του πυρός και της αποκλιμάκωσης στη χώρα.

Σύμφωνα με την πηγή, η Ρωσία δε θα κάνει επίσης συμβιβασμούς μεταξύ της Ουκρανίας και της Συρίας, όπου η παρουσία της είναι σημαντική για την ειρήνη και την σταθερότητα.

«Η ρωσική παρουσία και ο συντονισμός με την τουρκική πλευρά προστατεύει την περιοχή από στρατιωτικές επιχειρήσεις», ανέφερε το al-Mayadeen επικαλούμενο την ανώνυμη πηγή.

Η πηγή συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι η Ρωσία εργάζεται επί του παρόντος για την έναρξη ενός νέου γύρου συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης της Δαμασκού και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail