Λήξη συναγερμού στο Τσερνομπίλ - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Amort1939 / pixabay
Freepen.gr - Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ έχει αποκατασταθεί, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουστσένκο.

«Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επέστρεψε στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των ειδικών της Ukrenergo και των πυρηνικών μας ειδικών και ηλεκτρολόγων σήμερα», έγραψε στο Facebook την Κυριακή.

Στις 9 Μαρτίου προέκυψε ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ διακόπηκε. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δηλώσει πως οι γεννήτριες ντίζελ έκτακτης ανάγκης θα τροφοδοτήσουν τον πυρηνικό σταθμό και τις εγκαταστάσεις του για 48 ώρες και στη συνέχεια «το σύστημα ψύξης της αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου θα απενεργοποιηθεί, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας».

Η ρωσική πλευρά δήλωσε την επόμενη μέρα ότι η Λευκορωσία παρείχε ηλεκτρική ενέργεια στον σταθμό μετά τη σύνδεση της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Μόζιρ-Τσερνομπίλ με ρεύμα. Ο ρωσικός στρατός δήλωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας ότι επετράπη στο ουκρανικό επισκευαστικό πλήρωμα να ταξιδέψει στην κατεστραμμένη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις του Τσερνομπίλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail